Oppdatert

Flere kunder av Telenor på Vestvågøy har siden fredag kveld hatt problemer med TV og bredbånd. En tipser fra Steinfjorden forteller til Lofotposten at han nå er helt uten både TV og bredbånd, og at han har snakket med flere på hele øya som opplever lignende problemer.

Kommunikasjonsrådgiver hos Telenor, Magnus Line, bekrefter at det er problemer med TV og bredbånd i et område fordi en sentral på Ballstad er nede.

- Vi har fått en alarm på den sentralen. Vi vet dessverre ikke noe om årsaken ennå, men konsekvensen er at TV og bredbånd er ute for et ukjent antall kunder i området. Vi ser på saken og prøver å få gjort noe med det så fort som mulig. Beklager til de kundene det gjelder, sier Line.

- Akkurat nå klarer vi ikke se hvilke områder det gjelder, men utvilsomt vil det ha konsekvenser for de på Ballstad. Jeg er usikker på om det er andre områder som henger på denne sentralen.

Telenor har også problemer med kundeservicenummeret sitt. Kundene som trenger å komme i kontakt med Telenor anbefales derfor å ta kontakt gjennom deres Facebooksider.

- Per nå har jeg ikke noe rettetid for denne sentralen, men vi har noen teknikere som er og ser på det. Forhåpentligvis er det noe vi kan få løst i løpet av dagen, men det er vanskelig å garantere noe, sier Line.

De har ikke noe indikasjoner at kundene vil få problemer med mobildekningen.

Klokka 11.30 opplyser Line om at problemene med stasjonen på Ballstad skyldtes problemer Telenor hadde med en stasjon i Svolvær.

- Nå er problemene løst ved denne stasjonen, og derfor også løst på Ballstad. Forhåpentligvis skal TV og bredbånd være tilbake til kundene på Ballstad og omegn. Om det er noen kunder som fortsatt opplever problemer, håper jeg at de tar kontakt med oss på våre Facebooksider, sier Line.