Fra flere steder i Lofoten har forsikringsselskapene mottatt melding om bygningsskader, som har direkte årsak i stormen i helga.

Til If skadeforsikring har det blitt meldt inn nærmere 70 skader.

Antallet skademeldinger kommet til å øke de neste dagene, opplyser selskapet.

– Selv om det først og fremst er mindre bygningskonstruksjoner som er rammet, har folk også fått ødelagt deler av tak og vegger på bolighus. Enkelte næringsbygg har også skader etter stormen, sier informasjonssjef i If, Sigmund Clementz i en pressemelding.

Flinke å forberede seg

Likevel er forsikringsselskapet klar på at folk i Nord-Norge er flinke til å forberede seg på uvær.

Meldinger om skader har kommet inn fra Bodø i sør til Harstad i nord.

– At det kan være hardt vær i Nord-Norge på denne tida av året, kommer ikke som noen overraskelse på innbyggerne i landsdelen. Vårt inntrykk er at de fleste er flinke til å ta forholdsregler når det blåser opp, og sikrer rutinemessig løse gjenstander på eiendommene sine. Vi i If har ikke mottatt en eneste melding om såkalt løsøre som stormkastene har tatt med seg, sier Clementz.

Forventer flere henvendelser

– Per 17. februar er det meldt inn rundt 20 bygningsskader til Gjensidige som har direkte årsak i stormen i helga. I Troms er det så langt meldt inn tre skader. I tillegg kommer eventuelle skader på biler, campingvogner og båter. Så langt har vi fått inn få skader på kjøretøy knyttet til stormen, opplyser kommunikasjonssjef i Gjensidige Pål Rune Eklo, i en pressemelding.

Gjensidige forventer at de får flere henvendelser som følge av værets herjinger.

-Vi forventer at det vil komme inn flere skademeldinger i løpet av uken, når folk får sett etter sine eiendommer og eiendeler, sier han og viser til at det er for tidlig å si hva stormen vil koste i erstatningsutbetalinger.