Gå til sidens hovedinnhold

Flest trafikkdrepte i Nordland: – De høye tallene bekymrer meg

Artikkelen er over 1 år gammel

AN: De foreløpige ulykkestallene for oktober viser at to personer mistet livet på veiene i Nordland.

Totalt har 14 personer mistet livet i trafikken i fylket i år, og 2019 blir dermed det verste ulykkesåret siden 2010, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Nordland er også det fylket i landet med flest trafikkdrepte i år.

I 2010 omkom 22 personer i trafikken i Nordland, mens tallene siden da har vekslet fra 12 og ned til rekordlave 5 i fjor for hele kalenderåret. Det er det laveste antall omkomne siden 1952.

17 personer har mistet livet

Troms og Finnmark har 3 personer mistet livet i trafikken hittil i år, noe som er et historisk lavt tall.

– Det vil alltid være noen tilfeldige variasjoner i slike statistikker. Trenden har vært tydelig nedadgående, både i Nord-Norge og i resten av landet. Men de høye tallene for Nordland i år bekymrer meg. Ulykkene har skjedd på helt forskjellige steder, men vi vil uansett analysere ulykkene grundig for å se om det er noe vi må ha ekstra oppmerksomhet på i Nordland, sier regionveisjef Turid Stubø Johnsen i Statens vegvesen i pressemeldingen

Hun oppfordrer også nordlendingene til å vise ekstra aktsomhet i trafikken framover vinteren.

Status for 2019 er at 17 personer har mistet livet i 14 dødsulykker på nordnorske veier så langt i år. Det er 8 flere drepte enn på samme tidspunkt i fjor og det høyeste tallet på seks år.

Det er de dystre tallene fra Nordland som trekker opp statistikken. I Troms har 2 personer mistet livet i år, og bare en gang i moderne tid har tallet vært lavere – i 2014 da en person omkom i Troms. Finnmark har hatt en dødsulykke i år, men var nede i 0 i 2012.

Oktoberulykker

Den første ulykken i oktober skjedde på fylkesvei 17 ved Flostrand i Rana. En mann på 46 år døde etter kollisjon mellom et vogntog og en personbil. Etter kollisjonen fortsatte vogntoget ned ei bratt skråning før det stoppet i fjæra. Det var vogntogsjåføren som omkom i ulykken.

Den andre ulykken skjedde på fylkesvei 76 ved Molvika i Brønnøy. Her kjørte en personbil ut av veien i en kurve og stoppet i fjellveggen. Føreren, en mann på 61 år, omkom i ulykken.

Kommentarer til denne saken