Flybussen Lofoten utsetter åpningsdato: – Svært beklagelig

DEL

Tide Buss har besluttet å utsette oppstarten av Flybussen i Lofoten som følge av koronapandemien. Beslutningen er fattet i dialog med Nordland Fylkeskommune.

Det melder selskapet i en pressemelding onsdag.

Den opprinnelige planen var å starte opp busstilbudet 2. mai i år, men reisebegrensningene innført i Norge og i utlandet har bidratt til en betydelig nedgang i antall reisende og bortfall av kundegrunnlaget.

– Vi synes det er svært beklagelig at vi må utsette oppstarten av flybusstilbudet i Lofoten, men vi er godt forberedte, og forventer å komme sterkt og raskt på plass igjen når koronakrisen er over og reisemønsteret normaliserer seg, sier produktsjef i Tide, Svein-Helge Hauge.

Han forteller at Tide har et godt samarbeid med Nordland fylkeskommune, og at et godt flybusstilbud vil være viktig for å få opp igjen aktiviteten i reiselivsnæringen etter krisen.

– Flybussen vil være en sentral aktør i arbeidet med å tiltrekke flere turister til regionen. Både Tide, fylkeskommunen, reiselivsnæringen og næringslivet i Nordland jobber og samarbeider om å få turismen rekordraskt på plass igjen når hverdagen normaliserer seg, sier Hauge.

Hauge legger til at Flybussen kommer til å søke om offentlig tilskudd med mål om at dette kan bidra til enda raskere oppstart.

– Vi ser fortsatt fram til å levere reisende i Lofoten et godt flybusstilbud når forholdene ligger til rette for det, slår Hauge fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken