Da gikk turen til Lofotr Vikingmuseum i Borge. Refugees Welcome to Vågan har fått midler fra IMBi og UDI til aktiviteter, og har planlagt seks turer før sommerferien er i gang.

Onsdag gikk første utflukt til Lofotr.

– Stemninga var veldig bra! Lofotr er et fantastisk museum, og traff midt i blinken både med historien og omgivelsene. Vi storkoste oss, sier Gyri Mentzoni i Refugees Welcome to Vågan.

God stemning

I tillegg til å besøke Lofotr en gang til, skal Refugees Welcome to Vågan ta med seg flyktningene til Lofoten Gårdsysteri og på båttur på «Gamla.»

I denne omgangen var det i hovedsak de papirløse som fikk være med på tur.

– Ingen av dem har vært med på noe tilsvarende, og flere av dem har vært her lenge og opptil 17 år. Det å bli kjent med vår historie fra den tiden var veldig interessant for dem, sier Mentzoni, og legger til at det var fantastisk å sitte på bussen på vei tilbake og høre latteren til de som hadde vært med på tur.

 

– Dette var en fin avveksling fra hverdagen som ellers er ganske ensformig. Det å få bli med på tur og få inspirasjon betyr enormt mye for dem, og en av dem sa at det var den beste dagen på flere år. Det er også veldig givende for oss frivillige.