Gratisbutikken inn i nye lokaler i Stamsund

Initiativtaker: Tone Kvamsdal, initiativtaker til Refugees Welcome to Vestvågøy, er førnlyd med å ha fått nye lokaler til foretaket. Foto: Kai Nikolaisen

Initiativtaker: Tone Kvamsdal, initiativtaker til Refugees Welcome to Vestvågøy, er førnlyd med å ha fått nye lokaler til foretaket. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Refugees Welcome to Vestvågøy har fått nye lokaler til «gratisbutikken.» De blir etterhvert å finne i det gamle biblioket i Stamsund.

DEL

Forrige uke annonserte Refugees Welcome to Vestvågøy at de sto uten lokaler til oppbevaring av innsamlede klær og leker. Etter å ha fått låne Kunstkvarteret til dette formålet i halvannen måned, skal atelieret nå leies ut til kunstnere igjen. De frivillige var derfor på jakt etter nye lokaler, og dette ordnet seg raskt! «Gratisbutikken» blir nå å finne i lokalene til det gamle biblioteket i Stamsund.

– Dette er perfekt, sier Tone Kvamsdal, initiativtaker bak Facebookgruppa Refugees Welcome to Vestvågøy, om beliggenheten.

Tett samarbeid

Refugees Welcome to Vestvågøy har et tett samarbeid med Røde Kors. Tidligere har de frivillige, både fra Røde Kors og Refugees Welcome to Vestvågøy, hentet flyktningene fra mottaket i Stamsund og kjørt de til Kunstkvarteret i private biler slik at de har fått klær etter behov.

– Det er derfor det er så perfekt. Nå kan flyktningene gå bort dit selv og se hva de vil ha, sier Kvamsdal, som er svært takknemlig for tiden de har fått i de gamle lokalene.

– I tillegg er det ryddig og greit i forhold til kommunen, legger hun til.

Kommunen tar ansvar

Det er Røde Kors og Vestvågøy kommune som har ordnet med de nye lokalene i det gamle biblioteket.

– Det er flott at kommunene skjønte at dette måtte gå raskt. Å ta i mot flyktninger er det Vestvågøy kommune som har tatt på seg. Da må de også stille opp når det trengs og støtte opp under det de har sagt ja til, sier Kvamsdal som egentlig jobbet med et brev til ordføreren for å få fortgang i prosessen. Nå slipper hun det. Hun mener det er viktig med fortgang i slike prosesser for å holde den frivillige ånden oppe.

– Kommunen må smi mens jernet er varmt i forhold til de frivillige. Det er nå engasjementet er stort.

Stort engasjement

Videre forteller hun at det ikke er mangel på folk som stiller opp på dugnad og med klær.

– Det er mange som ønsker flyktningene velkommen. Fra vi startet gruppa og til nå har vi fått over 700 medlemmer som engasjerer seg. Butikker i Leknes har også stilt opp med klær, stativ og hyller, sier Kvamsdal.

Avslutningsvis har hun en oppfordring til de som sitter hjemme og tenker «hva kan jeg gjøre?»

– Meld deg som besøksvenn, det er veldig viktig!

Artikkeltags