Lager loppemarked med klær til flyktninger

Loppemarked: Janne Tetlie, Majed Karef, Kirsti Hasselberg og Benny Bye gjør klart til loppemarked på Velkomsten i Svolvær førstkommende lørdag. Foto: Siri Bjercke

Loppemarked: Janne Tetlie, Majed Karef, Kirsti Hasselberg og Benny Bye gjør klart til loppemarked på Velkomsten i Svolvær førstkommende lørdag. Foto: Siri Bjercke

Artikkelen er over 2 år gammel

Refugees Welcome to Vågan ser ikke lengre behovet for en «gratisbutikk» full av klær.

DEL

Nedleggelsen av begge asylmottakene i Vågan har også fått konsekvenser for arbeidet Refugees Welcome to Vågan gjør.

Tidligere holdt Velkomsten, en «gratisbutikk» full av klær og utstyr for flyktninger i kommunen, til i Adwice-bygget i Svolvær. Nylig fikk de nye lokaler i kjelleren på VIO skole. Her skal Refugees Welcome to Vågan satse på et helt nytt konsept; nemlig en møteplass.

Arrangerer loppemarked

Men først må de kvitte seg med alle klærne de har lagret opp.

– Etter at mottakene ble lagt ned er det ikke lengre asylsøkere i transitt. Behovet er dermed noe helt annet, og en «gratisbutikk» full av klær er ikke lengre særlig aktuelt, sier Siri Bjercke i Refugees Welcome to Vågan.

De har imidlertid fortsatt masse fine klær liggende, og arrangerer derfor loppemarked i sine nye lokaler på VIO skole førstkommende lørdag.

– Vi har tatt vare på mange av de beste klærne. De er veldig fine, og da tenkte vi at de må komme til nytte. Derfor har vi funnet ut at vi skal selge dem, sier Bjercke, og legger til at pengene fra loppemarkedet vil gå til driften av Velkomsten.

De klærne som ikke blir solgt gis videre til UFF og Frelsesarmeen.

– Loppemarkedet er for alle, og vi håper på mye besøk lørdag formiddag, fortsetter Bjercke, og peker på at det kun vil være mulig å bruke kontanter.

Det var høsten 2015 flyktningstrømmen vekket det lokale engasjementet og butikken ble laget.

Et enkelt treffsted

Etter at klærne er solgt unna, er planen at lokalene på VIO skal brukes til å lage et enkelt treffsted.

– Vi ser for oss å starte opp før jul. I starten begynner vi med å ha åpent en formiddag i uka, også må veien bli til etter hvert, sier Bjercke, som også håper at lokale finner veien.

– Skal det bli et treffsted for de bosatte flyktningene forutsetter det at det også kommer nordmenn som vil treffe dem. Vi håper at loppemarkedet kan være med på å bidra til at folk ser at dette er et hyggelig treffsted for alle, avrunder Bjercke.


Artikkeltags