Gå til sidens hovedinnhold

All flytrafikk stanses i 1 time

Artikkelen er over 6 år gammel

YS-forbundet Parat går til politisk streik mot regjeringens Nav-reform. Flytrafikken på landets største flyplasser stopper opp mellom klokka 13 og 14 tirsdag.

Flypassasjerer ved Bodø Lufthavn, Tromsø, Værnes, Flesland og Gardermoen blir rammet da fly fra Norwegian, SAS og Widerøe blir stående på bakken.

- En stille time

Roger Henriksen leder avdeling for kunde & operativ drift ved Bodø Lufthavn tror ikke streiken vil føre til store problemer for de reisende.

- Det er normalt en stille time for oss, med veldig få avganger. I den grad vi kommer til å bli påvirket, vil det være at fly er seine inn fra andre destinasjoner, sier han.

Henriksen omtaler situasjonen som uheldig, men sier streiken vil få en begrenset innvirkning.

- Vi har gjort lokale vurderinger og tror at en tidsbegrenset aksjon, vil gjøre at flytrafikken vil normalisere seg utover ettermiddagen.

Henriksen oppfordrer alle reisende om å møte opp til normal tid.

- Mest sannsynlig så går flyene, men det kan bli noen forsinkelser, sier Henriksen.

Ingen planlagte avganger

Det er ingen planlagte avganger fra Bodø Lufthavn mellom 13 og 14. Det er derimot tre Widerøe-flyvninger som skulle ha ankommet:

  • 13.40 fra Leknes
  • 1347 fra Svolvær
  • 1357 fra Stokmarknes

De vil bli inntil 20 minutter forsinket.

- Alle flyvninger som har avgang før streiken begynner vil gå som normalt, forteller kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til Avisa Nordland.

60 avganger blir forsinket

Han forteller at det vil bli en god del forsinkelse i løpet av dagen, men tror de skal klare å unngå kanselleringer.

- I utgangspunktet har vi ni avganger som blir berørt i hele landet. De blir mellom ti minutter og én time forsinket. Men disse flyene skal også videre, dermed vil det totalt være 60 avganger som blir forsinket i dag, sier Kongsteien.

- Kan få kanselleringer

Flyselskapene selv opplyser at det kan ende med kanselleringer.

- I ytterste konsekvens kan vi få en og annen kansellering, men i utgangspunktet er det forsinkelser vi snakker om, sa informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til NTB mandag

- De som eventuelt skulle bli berørt, får direkte informasjon fra oss så fort som mulig, sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

SAS opplyser at de regner med å få av gårde de flygningene de skal, men at det helt sikkert vil bli forsinkelser.

- Livredde for å melde fra

Parat har tatt ut sine medlemmer i streik i en time som en protest mot forslaget til arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, som ønsker å gi økt adgang til midlertidige ansettelser.

Nestleder Vegard Einan i Parat reagerer på at Eriksson og regjeringen ikke har hørt på de faglige innvendingene fra sine egne etater. Einan mener midlertidig ansatte ikke tør å melde fra om kritikkverdige forhold, og frykter at situasjonen vil forverre seg dersom Nav-reformen gjennomføres.

- De melder ikke fra i frykt for å risikere å ikke få fast jobb. Kvinner er livredde for å bli gravide, av den samme årsaken. Det høres ikke ut som om det er det arbeidslivet nordmenn og norske politikere burde ønske seg, sa Einan til Dagbladet fredag.

Kommentarer til denne saken