Inntok flyplassen

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

På grunn av labre vindforhold på faste Haugheia, tyr Lofoten modellflyklubb til bensin-taufly og gode landingsforhold på Leknes flyplass.

DEL

Klubben har siden fredag hatt samlingen "Lazy days", en sosial sammenkomst uten de store konkurranseaspektene. Fredag ble det brukt den faste plassen på Haugheia, men på grunn av sviktende vind ble lørdagens arrangement flyttet til flyplassen på Leknes.

- Vi skal holde på til tirsdag. Vi er veldig takknemlig overfor flyplassjefen som lar oss holde på her, når vinden svikter. Lørdager er det jo ikke noe aktivitet her etter 14:00, og skulle det komme et ambulansefly fra Bodø, har vi 20 minutter på oss. Nok av tid til å komme oss unna, sier Roy Arne Markussen i klubben.

Et 30-talls modellflyentusiaster deltar på treffet, med representanter fra blant annet Trøndelag, Kirkenes, Vågan og Vestvågøy.
- Det er en allsidig hobby. Man har de såkalte dronene, seilfly, bensinfly, elektrofly og helikopter. Nok å velge i. Og skal man bygge selv, må man kunne litt av hvert for å gjøre det riktig, sier Markussen.

Nå håper gjengen på gode vindforhold til søndag, så de igjen kan ta turen til Haugheia for å seile.
- Her på flyplassen bruker vi bensinfly for å taue seilflyene opp, så er det bare å kjøre, så satser vi på god vind resten av dagene. Haugheia er blant de beste spottene i Europa for seilflyving. En godt gjemt perle for oss som flyver, sier Markussen.

Artikkeltags