(Nordlys)

Begge flyene som skal til Oslo og flyet som skal til Bodø/Trondheim på morgenen er berørt og venter på at tåka letter før de får gjøre det samme.

Også flyene som skal til Hammerfest, Kirkenes, Vadsø, Stokmarknes og Alta er forsinket og både SAS, Widerøe og FlyViking har forsinkede fly.

- Graute tykk

Dette melder Avinor på sine nettsider.

Flere fly på vei til Tromsø er også forsinket på grunn av den tette tåka.

- Tåka ligger graute tykk her. Vi har bare 250 meter sikt. Vi trenger 500 meter, konstaterer driftssjef Svein-Idar Henriksen ved flyplassen.

Kun problemer i Tromsø

Han forteller at de store morgenflyene ennå står på bakken. Kun to Widerøe-maskiner har klart å komme seg i lufta.

- Det som er så snodig er at vi er alene om dette. Alle andre flyplasser i regionen har sol og blå himmel. Men over oss ligger tåka som et lokk, sier Henriksen.

Han har følgende råd til passasjerer som skal ut og fly i løpet av dagen:

- Møt opp som normalt. Nå håper vi bare at sola får tak slik at tåka letter.

Her får du full oversikt over flytrafikken på Tromsø lufthavn.

Meteorologen: Stoler på sola

Vakthavende meteorolog Trond Lien ved Værvarslinga for Nord-Norge sier at tåka ennå blir liggende over Tromsø i noen timer.

- Vi regner med at den letter i løpet av formiddagen, en gang etter klokka 12. Det vil bli en gradvis bedring. Men det tar litt tid, delvis fordi det er så lite vind i området, sier Lien til Nordlys.

- Så flytrafikken blir stående noen timer til?

- Muligens en stund til, ja. Men det kommer an på hvilke krav til sikt Avinor stiller. Det er de som avgjør når sikten er så pass god at flytrafikken kan gjenopptas, sier Lien.