Står du parkert mer enn ti minutter på flyplassene i Lofoten må du heretter betale

REGISTRERES: Bilnummerne registreres ved inn og utpassering.

REGISTRERES: Bilnummerne registreres ved inn og utpassering. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra mandag ettermiddag ble det innført nye parkeringsregler ved flyplassene i Svolvær og på Leknes. Det betyr at alle biler som er inne på Avinor sitt område i mer enn ti minutter må betale.

DEL

Parkeringsselskapet Europark AS har overtatt ansvaret for å håndheve parkeringen på alle norske kortbaneflyplasser.

Les også: Feilparkering sperrer for brannbilene 

Ti minutter gratis

Det er i den forbindelse innført nye ordninger og før helgen ble disse tatt i bruk på Leknes lufthavn og på mandag i Svolvær.
– Parkering for av- og påstigning i inntil ti minutter er gratis, parkering utover dette må det betales for, sier lufthavnsjef Terje Worum ved Leknes lufthavn.
Det er i denne forbindelse satt opp en sluse.
– Det er satt opp et ANPR-kamera ved slusa. ANPR er et kamera som leser nummerskiltene på bilen når den passerer inn og ut av slusa. Du har med det nye systemet flere muligheter til å betale enn før. Du kan betale via en app eller i betalingsautomaten. Hvis ikke betaling er registrert innen 48 timer sendes det faktura til bileier, opplyser lufthavnsjefen.

Han er klar på all parkering skal skje innenfor slusa.
– Så snart du er kommet opp bakken og passert skiltet som viser at du er inne på Avinor sin eiendom skal det parkeres innenfor slusa. Av hensyn til brannstasjonen måtte vi gjøre det på denne måten. Utenfor slusa er det kun utleiebiler og biler med særskilt tillatelse som har lov til å parkere. Biler uten slik tillatelse blir ilagt et forelegg, sier Worum.

Han mener at den nye ordningen har store fordeler.
– Vi har adskillig bedre parkeringskapasitet nå. En annen positivt effekt etter at slusa kom er at farten er gått adskillig ned. Vi har tidligere hatt utfordringer med at det har blitt kjørt fort inne på området. Det at farten har gått ned øker trafikksikkerheten, sier Worum.

Svolvær

I Svolvær ble det nye parkeringssystemet tatt i bruk mandag ettermiddag.
– Vi har akkurat samme system som på Leknes og når du har passert slusa må du betale hvis du er innenfor i mer enn ti minutter, sier lufthavnsjef Bjørn Opsahl ved Svolvær lufthavn.
– Når et gjelder vareleveranse må de ta kontakt med lufthavnvakta, legger han til.

Begge lufthavnsjefene poengterer at det er Europark AS som har alt ansvar for parkeringen. Det er også de som er klageinstans.

På Avinor.no finnes en oversikt over parkeringsbestemmelsene og priser som gjelder på de ulike lufthavnene.

Les også: Feilparkering sperrer for brannbilene 

Artikkeltags