Markerer FN-dagen: - Vi håper å gjenta fjorårets suksess

VELKOMMEN: Annemor Lindgaard, Joshua Wako og Solveig Utvik ønsker alle velkommen til markeringen av FN-dagen på menighetshuset på Leknes.

VELKOMMEN: Annemor Lindgaard, Joshua Wako og Solveig Utvik ønsker alle velkommen til markeringen av FN-dagen på menighetshuset på Leknes. Foto:

DEL

24. oktober markeres FN-dagen over hele verden. Fram til i fjor ble FN-dagen på Vestvågøy markert i Stamsund, men da flyktningemottaket ble lagt ned ble fjorårets arrangement lagt til Menighetshuset på Leknes.

Det er kirken i Vestvågøy og Vestvågøy Røde Kors som står bak arrangementet som arrangeres på Menighetshuset på ettermiddagen torsdag 24. oktober. Komiteen håper på like stor suksess i år som i fjor.

– I fjor kom det over 100 personer som storkoste seg med mat, underholdning og sosialt samvær, sier Annemor Lindgaard, Solveig Utvik og Joshua Wako som utgjør komiteen sammen med Torill Jusnes og Yemene Keseste.

De forteller at det blir servert mat fra mange land.

– Røde Kors går inn med pengestøtte slik at de som lager maten ikke får så store utgifter. Det blir mat fra mange land, og selvfølgelig kaffe og kaker, sier Annemor Lindgaard som røpe at det også i år blir afghansk lammegryte på menyen.

Joshua Wako vil holde appell.

– Jeg er opptatt av å skape gode relasjoner mellom folk på Vestvågøy. Integrering er svært viktig. For å få det til må vi ta initiativ. Vi som kommer hit kan ikke bare sitte å vente at noen skal kontakte oss. Jeg håper at mange både innvandrere og lokalbefolkningen kommer for å markere FN-dagen som er en meget viktig dag for oss alle, slår han fast.

I tillegg til mat og sosialt samvær blir det også kulturelle innslag.

– Trompetist Temman Al-taie kommer, og det blir også flere kulturelle innslag. Arrangementet er gratis og åpent for alle, sier Annemor Lindgaard, Solveig Utvik og Joshua Wako på vegne av komiteen.


Artikkeltags