Ammepris til føden

– Dette kom som en stor overraskelse. Utrolig flott, sier jordmødrene Kirsten Nyborg og May Vollnes Johansen. Foto: privat

– Dette kom som en stor overraskelse. Utrolig flott, sier jordmødrene Kirsten Nyborg og May Vollnes Johansen. Foto: privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Fødestua på Gravdal har fått Ammehjelpens Begeistringsprisen 2017.

DEL

Overraskelsen skal ha vært stor, da enhetsleder May Vollnes Johansen ved fødestuen på Gravdal, fikk nyheten om at de har fått Begeistringsprisen 2017.

Prisen deles årlig ut til noen som jobber med ammende mødre. Det går fram av en pressemelding fra Nordlandssykehuset HF.

– Vi ante ingenting om at vi var foreslått og vurdert. Det er virkelig en ære og en stor inspirasjon å motta en pris som dette. Spesielt artig er det at det er en mor som har foreslått oss og at vi kunne hjelpe henne til å få til ammingen er fint å tenke på, sier Johansen.

Juryens begrunnelse:

* Kunnskap og tid. En ser viktigheten i at helsepersonell har god fagkunnskap og tid nok til å veilede mødrene om amming.

* Forbilledlig oppfølging av Nasjonal faglig retningslinje for barselomsorgen.

* Mors opplevelse: Grunnlaget for at ammingen ble vellykket ble lagt på fødestua. Mor opplevde seg 100 prosent ivaretatt og lærte seg det grunnleggende om amming, slik at hun ikke ga opp, selv om hun støtte på problemer også etter hjemreise.

Sammen med jordmorkollega Reidun Karlsen, reiser Kristin Nyborg til Nordisk Ammekonferanse i Oslo og mottar prisen fredag 31. mars.

Les også: 1996: Sykehusansatte mener de fødende får et dårligere tilbud

Vil ikke bare beholde, men STYRKE Lofoten sykehus 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken