Takker for pengegaver til fødebadekar: – Vi er den eneste fødestua i Nordlandssykehuset som har dette tilbudet

FORNØYD: De ansatte ved fødestua på Gravdal og iniativtaker Taissia Denstali(i karet) er kjempefornøyd med at Gravdal nå kan tilby vannfødsler.

FORNØYD: De ansatte ved fødestua på Gravdal og iniativtaker Taissia Denstali(i karet) er kjempefornøyd med at Gravdal nå kan tilby vannfødsler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Takket være at bedrifter, lag og foreninger og privatpersoner bidro men penger til nytt fødebadekar kan fødestua på Gravdal, som de eneste i Nordlandssykehuset, tilby fødsel i vann.

DEL

I mai i fjor tok Taissia Denstadli initiativ til en innsamlingsaksjonen som skulle skaffe penger til å kjøpe et moderne fødebadekar til fødestua på Gravdal.

Et kar som er tilpasset vannfødsler. Hun håpet å få inn 100.000 kroner, og nå er målet nådd.

– Vi har fått fødebadekaret montert. I tillegg så har vi pusset opp rommet det står i. Vi har også kjøpt inn en helt ny seng, og litt annet for å gjøre rommet enda triveligere for de fødende, sier jordmor Reidun Karlsen og jordmor Heidi Hansen.

– Vi har enda litt penger igjen, og de skal vi bruke på kursing. Det er ikke alle her som har erfaring med vannfødsler. Derfor henter vi opp en jordmor med lang erfaring med vannfødsler til å holde kurs for oss, legger Reidun til.

De to jordmødrene mener at dette er et viktig tilbud for de fødende.

– Det å føde i vann er smertelindrende og avspennende. Vi som er en fødestue har ikke tilbud om epidural slik fødeavdelingene har, og da er vannfødsel et godt tilbud, mener de to jordmødrene.

– Er det mange sykehus som har tilbud om vannfødsler?

– Vi er de eneste i Nordlandssykehuset som har tilbud om vannfødsler, sier Heidi og Reidun som forteller at karet har vært i bruk.

– Vi har allerede hatt flere fødsler, og tilbakemeldingene er gode, sier de to.

De ansatte ved fødeavdelingen og Taissia Denstadli ønsker å takke alle som har bidratt med penger.

– Vi har fått penger fra bedrifter, lag og foreninger og mange privatpersoner. Vi ønsker å takke alle for at de har bidratt med penger slik at vi har fått det slik vi ville ha det. Tusen takk, alle sammen!

Les også: Fotballsupportere med stor pengegave til fødestua

Les også: Nybakt mor samler inn til nytt badekar

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken