Program

07.00: Dørene på Stavanger konserthus åpner.

07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2023 – begynner.

10.00: Dømming av første tema

11.00: Dømming av andre tema

11.40: Konkurransen «Årets unge kokk» avsluttes.

12.30: Bedømming av Årets ganefryd – her konkurrerer alle kandidater i både Årets kokk og Årets unge kokk om samme tittel: Årets ganefryd

14.00: Konkurransen «Årets kokk 2023 begynner.

Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.

19.00: Presentasjon av tallerkenretten. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

19.45: Presentasjon av fatretten. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

20.35: Årets kokk er ferdig.

Ca 21.30: Seremoni og premiereutdeling

Årets unge kokk: 2023

Team Mymint

Kandidat: Siriyaporn Rithisirikrerg, 24 år, vokst opp på Strønstad i Vesterålen.

Arbeidssted: Kokk, Thon hotel Lofoten/Svolvær.

Commis: Mats Eriksen Holmsen, 19 år, fra Eidsvoll verk

Arbeidssted: Kokkelærling, Michaels Oslo

Coach: Tore Stalsberg, 36 år. Født og oppvokst i Åsmarka, bor i Haugesund.

Arbeidssted: Kreativ sjef, Level Mathuset.

Kan bli kåret til årets unge kokk - igjen!

Team Sundset

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 23 år, fra Leksvik i Indre Fosen.

Arbeidssted: Kokk, To Rom og Kjøkken.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 19 år, fra Tyholt i Trondheim.

Arbeidssted: Lærling, Fagn.

Coach: Andreas Sørlie Trøjgaard, 28 år, født i Danmark, oppvokst i Trondheim.

Arbeidssted: Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken.

Team PHS

Kandidat: Petter Harbo Soma, 22 år, fra Sandnes.

Arbeidssted: Kokk, Tango.

Commis: Madelen Kvame, 18 år, oppvokst på Hjelmeland.

Arbeidssted: Lærling, Tango.

Coach: Even Sørum, 25 år, oppvokst i Valdres.

Arbeidssted: Sous-chef, Centropa.

Team Hornslien

Kandidat: John Sebastian Hornslien, 24 år, fra Oslo.

Arbeidssted: Kokk, Hotel Bristol.Commis: Hanna Korvald, 19 år.

Arbeidssted: Kokkelærling, Spiseriet.Coach: Niklas Johnsen, 31 år, født i Sverige

Dommerne Årets Unge kokk:

Geir Skeie, Andrea Svendsen, Jo Bøe Klakegg, Ola Solfridson Klepp, Hanne Rutgerson, Régis Marcon.

Dommere Årets ganefryd:

Heidi Helgesdotter Rognså, Karl Erik Pallesen, Annechen Bahr Bugge, Even S. Sørum, Håvard André Østebø og Kristian Bretten Vangen.

Les også

Så enkelt kan du lage fiskemiddag på 15 minutter

Kandidatene i Årets kokk 2023 er:

Team Vartdal

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 28 år, fra Oslo.

Arbeidssted: Matfaglig konsulent og kreativ utvikler Thon Hotels.

Commis: Johanna Magdeli Pettersson Utvær, 23 år, fra Barmen i Sogn og Fjordane.

Arbeidssted: Kokk hos Hot Shop.

Coach: Tim Alexander Ekblad, 31 år, fra Götaland.

Arbeidssted: Konsernkjøkkensjef R.E.N.

Group.Team Aron

Kandidat: Aron Espeland, 27 år, fra Bryne.

Arbeidssted: Sous-chef Brasserie France.

Commis: Trym Karlsen, 21 år, fra Sørumsand.

Arbeidssted: Kulinarisk Akademi.

Coach: Tonje Torvanger, 29 år, fra Sogndal.

Arbeidssted: Sous-chef på Statholdergaarden

Team Solbakk

Kandidat: Håkon Solbakk, 31, fra Nærøysteine i Nord-Trøndelag.

Arbeidssted: Head chef på Speilsalen.

Commis: Melina Wang Brekke, 25 år, fra Trondheim.

Arbeidssted: Kokk, Punk Royal, Stockholm.

Coach: Live Krangnes Edvardsen, 25 år fra Surnadal på Nordmøre.

Arbeidssted: Kjøkkensjef på Credo i Trondheim.

Team Werkland

Kandidat: Håvard Werkland, 29 år, fra Kyrksæterøra i Heim kommune.

Arbeidssted: Assisterende kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim.

Commis: Leon Haarberg Nilsen, 22 år, fra Trondheim.

Arbeidssted: Matfaglig konsulent for Thon Hotels.

Coach: Lisbeth Wollum Størvold, 42 år fra Oppdal/Sunndalen.

Arbeidssted: Kjøkkensjef hos Søstrene Karlsen i Trondheim.

Team Kvendseth

Kandidat: Runa Ailin Kvendseth, 26 år, fra Ekeberg i Oslo.

Arbeidsted: Sous-chef ved restaurant Söl i Stavanger.

Commis: Tonje Svee fra Trondheim, 22 år, fra Trondheim.

Arbeidssted: Kokk Credo i Trondheim.

Coach: Tony Allene, 25 år fra Arendal.

Arbeidssted: Kjøkkensjef Frantzén gruppen.

Dommerne Årets Kokk:

Gjestedommere: Kari Innerå, Heidi Bjerkan og Régis Marcon

Dommere fra Akademiet: Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Christopher W. Davidsen, Christian André Pettersen og Filip August Bendi.