Da FrP-leder Siv Jensen hadde valgkampåpning i Sandnes lørdag, proklamerte hun at partiet vil være garantist for at områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja åpnes for oljeboring.

Det vil ifølge partilederen sikre Rogaland med opptil 15.000 nye oljejobber i framtiden. Det skriver Avisa Nordland.

Konsekvensutredning

Til NRK bekrefter Jensen at dersom Frp kommer i posisjon etter stortingsvalget i september, vil det bli konsekvensutredning av områdene i Nord-Norge.

– Hvis Frp blir store nok og kan påvirke de beslutningene som tas de neste fire årene, så blir det det, sier Jensen til statskanalen.

- Naivt av nordlendinger

Førstekandidat i Nordland, Toine C. Sannes, fra Miljøpartiet De Grønne er glad for oppklaringen.

- Siv Jensen bekrefter det vi har sagt hele tiden. Åpning av LoVeSe er et virkemiddel for arbeidsledige vestlendinger og leverandørindustrien i Rogalandsregionen. Det er naivt av nordlendinger å tro at staten vil sørge for at arbeidsplasser kommer til landsdelen, sier Sannes til Avisa Nordland.

- Miljøet må vike

Hun mener at FrP vil gi arbeidsplasser til arbeidsledige oljearbeidere på Vestlandet, noe som truer nordnorske fiskeriarbeidsplasser.

- Hensyn til fiskeri og miljø må vike for oljelobbyen sin interesser og manglende evne til å være med på den nødvendige omstillingen av Norge. Jeg er glad for at FrP sin partileder er så tydelig på hva som er motivasjonen for å bore etter olje i våre mest sårbare områder, sier Sannes.