En ting er koristene i Lofoten miniVoices enig om, og det er at julekonsert er tradisjon.

– Det er julestemning med konsert. Og mange fine julesanger. Vi skal synge "Pie Jesu", "Solbarn, jordbarn", "Jul i Svingen", "Selmas sang" "Hellig jord", "Et lys imot mørketida". Og vi synger flerstemt.

Seks av koristene sitter i en sofa på Vågan Kulturskole og snakker ivrig i munnen på hverandre. De er på fellesøving for elevene fra Vågan og Vestvågøy, og gjør seg klar til julekonsert 16. og 17. desember.

Ungdommene er samstemte i at de gleder seg til julekonsert.

– Trist, men bra

Sunniva (13), Nikoline (13), Maya (13) og Jone (13) har i flere år sunget på julekonsertene til Lofoten Voices. I år arrangerer Lofoten miniVoices konsert alene, uten «de voksne».

– Lofoten miniVoices består av elever fra kulturskolene i Vågan og Vestvågøy. De har i flere år vært med på konsertene til Lofoten Voices, men nå finnes jo ikke de lengre. Jeg vil likevel opprettholde et barnekor som holder en viss standard, forteller dirigent Hege Hov.

– Det er trist at det er over. Det var gøy å synge med Lofoten Voices, men bra at vi fortsatt skal ha korøvinger og konsert, mener Sunniva.

Yngre får være med

Marie (9) og Mathea (9) har sunget i to år allerede, men det er første gang de er med på julekonsert med Lofoten mini voices.

– Vanligvis er det 5. – 7.-klassingene som er med i koret, og de eldre får bestemme selv. Men i år får også 4. klasse i Vågan være med. 4. klasse på Vestvågøy er med på et annnet juleprosjekt på Vestvågøy, forklarer Hov.

– Det er gøy å få være med på konserten, og så blir man flinkere å synge også, sier Marie.

Mathea synes også det er fint å være med. Vanligvis øver de sammen med de yngre elevene.

– Her er det mer synging, og mindre hopping og spretting som med de andre, forteller Mathea.

Vågan+Vestvågøy

Nikoline og Jone har kommet fra Leknes og Ballstad for å være med på øving i dag.

– Det er veldig fint å møte de fra Vågan, sier Nikoline.

Jone nikker og legger til:

– Vi ber alltid om å få ha prosjekter sammen med dem.

Voksne solister på konserten er Lill Rebekka Jentoftsen og Hege Hov. Viktoria Atasanova er konsertens pianist.