For første gang på 20 år måtte Jim-Roger avlyse havbruksseminaret– men nå blir det seminar likevel

Klar for seminar: - Det blir travle uker framover for å få alt på plass, men travelhet trives vi godt med, sier Jim-Roger Nordly i STIM.

Klar for seminar: - Det blir travle uker framover for å få alt på plass, men travelhet trives vi godt med, sier Jim-Roger Nordly i STIM. Foto:

I april ble det klart at havbruksseminaret måtte avlyses grunnet koronapandemien. Nå blir det seminar likevel, og det skjer allerede i august.

DEL

Årets Lofotseminar var planlagt i Svolvær 3. til 5. juni, men det ble det ikke noe av.

– Før helga luftet vi interessen for å delta med dem som hadde meldt seg på til seminaret i juni, og responsen vi fikk var stor og utelukkende positiv. Så da kjører vi på. Det blir travle uker framover for å få alt på plass, men travelhet trives vi godt med, sier Jim-Roger Nordly i STIM i en pressemelding.

Etter at kommunelegen og beredskapskoordinatoren i Vestvågøy ga grønt lys, ble 12. til 14. august utpekt som nye datoer for seminaret.

– Årets seminar vil selvsagt bli noe annerledes enn normalt, ettersom det må planlegges for sosial distanse og store mengder håndvask, men vi er trygge på at vi kan lage et seminar som er minst like lærerikt og hyggelig som det bruker å være. Vi har nedsatt en smitteverngruppe som jobber med å gå gjennom alle forhold rundt seminaret for å sikre at dette blir gjennomført på en ansvarlig og god måte. En eventuell negativ utvikling i smittesituasjonen kan selvsagt gjøre at vi må legge om planene enda en gang, men det håper og tror jeg at vi slipper, sier Nordly.

Det blir ikke anledning for utenlandske deltakere i 2020, men Nordly sier han ser for seg å ta imot i overkant av hundre deltakere fra norsk havbruksnæring. STIM-sjefen lover et tettpakket faglig program som adresserer alle laksens livsfaser, og som skal bidra til positiv utvikling i næringen.

-Mest av alt ser vi fram til å endelig få tilbringe litt tid sammen, diskutere, flire og snakke fag, sier Nordly.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken