Gå til sidens hovedinnhold

For tredje gang på kort tid rammes noen i det somaliske miljøet hardt av en ulykke: – De er preget av det

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører i Vågan, Eivind Holst, roser nødetatene og de frivillige som bidro under redningsaksjonen på fergeleiet i Svolvær lørdag.

– To frivillige bisto i arbeidet med å få dem berget på land, samt at redningsskøyten med dykkere var på skadestedet kor tid etter at hendelsen var varslet, skriver Eivind Holst på Facebook.

Kriseteamet i Vågan ble varslet klokken 20.45 lørdag, og arbeidet frem til klokken 01.30 natt til søndag for å ivareta pårørende til de som var involvert i ulykka, samt nødetatene. Søndag fortsatte arbeidet.

– Kriseteamet samlet seg for å følge opp de pårørende som ble sendt til UNN i Tromsø med helikopter. Åtte til ni stykker fra kommunen har vært i aksjon, forteller Holst til Lofotposten.

LES OGSÅ: Flere hoppet i havet for å hjelpe da bilen traff vannet

LES OGSÅ: Bilen er hentet opp fra havet - politiet i full gang med etterforskning

– De står sammen

To familier var involvert i ulykka, og ti barn og unge er direkte berørt. I dag ble skolene til barna fulgt opp og informert. I tillegg ble det holdt informasjonsmøte på Al Hidaya kultursenter.

– Jeg som ordfører og resten av kommunen er naturligvis preget av det som har skjedd. Det er tre av våre innbyggere som har vært involvert i en alvorlig ulykke, sier Holst.

Det er tredje gang på kort tid at noen i det somaliske miljøet rammes hardt av en ulykke. Hvordan har dette påvirket dem?

– De er preget av det, men de står sammen og er flinke til å støtte opp om hverandre. Det er ikke så veldig mange fra Somalia som bor i Vågan, og derfor blir det spesielt med så mange hendelser på relativt kort tid.

Hvordan går kommunen frem for å ta vare på dem?

– Ansatte fra Vågan kommune er på UNN i Tromsø for å følge opp. I tillegg tar vi oss av de mindreårige barna som er igjen i kommunen.

LES OGSÅ: Døde etter badeulykke

LES OGSÅ: En gutt på åtte år kritisk skadd etter boligbrann

Håper på det beste

Søndag ettermiddag gjennomførte kommunens kriseledelse et møte for å planlegge videre tiltak for de berørte familien. Ifølge Holst skal kommunen fortsette å ivareta de involverte – både i Tromsø og i Vågan.

– Vi sørger for at det er folk fra kommunen tilgjengelig i Tromsø, og at de som er igjen i Vågan blir ivaretatt. Det er ikke så mye annet vi kan gjøre inntil man får avklart situasjonen til de som var involvert i ulykka. Nå håper vi på det beste for dem som er skadet, sier Holst.

Holst roser nødetatene og de frivillige som bidro under redningsaksjonen på fergeleiet i Svolvær lørdag.

– Det var mange frivillige som stilte opp. Blålysetatene og de relaterte tjenesten har stått på. De har gitt den beste mulige hjelpen under de rådende forhold, og vi takker dem for innsatsen, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken