– Bytte jakken mot fisketur?

Bytter ting og opplevelser: Elevene ved Lofoten folkehøgskole inviterer til byttemarked på Arbeidern kommende lørdag. Der kan du for eksempel bytte en jakke mot en fisketur, eller mot noe annet du trenger. Foto: Lofoten folkehøgskole

Bytter ting og opplevelser: Elevene ved Lofoten folkehøgskole inviterer til byttemarked på Arbeidern kommende lørdag. Der kan du for eksempel bytte en jakke mot en fisketur, eller mot noe annet du trenger. Foto: Lofoten folkehøgskole

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag arrangerer elevene ved Lofoten folkehøgskole et marked med en vri. Her kan man både bytte ting og tjenester. Som en fisketur!

DEL

– Vi arrangerer et byttemarked som ikke er som et vanlig loppemarked, forteller elev Ragnhild Amalie Roaldsøy.

Markedet kommende lørdag er i forbindelse med skolens prosjekt Lofoten Watch der elevene velger ulike tema, som for eksempel tørrfiskproduksjon, restaurering av gamle sykler, mat av tang og tare og søppelrydding.

Lærer Peder Pedersen ved skolen forteller at byttemarkedsgruppa siden i høst har jobbet med å organisere markedet som holdes på Arbeidern.

Alt mulig

Ragnhild Roaldsøy forteller at det blir mulig å bytte alt mulig under markedet.

– Vi har ikke satt noen grenser og man kan bytte hva som helst, sier hun.

Tanken med hele dagen er å sette fokus på gjenbruk.

– Bytter man forskjellige saker i stedet for å kjøpe nye. Dette skal også være en hyggelig og sosial greie der man kan knytte vennskap og artige opplevelser, sier Roaldsøy videre.

Bytte en skitur?

Det er ikke bare snakk om å bytte ting og tang som er til overs i boden når folkehøgskolen arrangerer byttemarked. Du kan også få byttet til deg noen friske opplevelser i lofotnaturen.

– Vi har mange på skolen som driver med friluftsliv. Er du ekstra god i noe kan du tilby en tjeneste i form av noe man skal gjøre sammen. Man kan for eksempel tilby en klatretur og bytte med en annen ting noen har. Eller man kan bytte opplevelser, forklarer Roaldsøy.

– Du kan si at du vil gjerne ta med meg på en skitur, så kan jeg ta med deg på en klatretur. Eller så kan man si at man gjerne bytter bort jakken sin mot en fisketur.

– Litt som i vikingetida

Poenget med markedet lørdag er at det skal byttes, ikke selges.

– Også for å se om det funker. Det blir litt som i vikingetida, mener Roaldsøy.

Det blir satt opp ulike avdelinger med klær, interiør, verktøy og sportsutstyr.

– Så kan folk komme med sine ting og legge ut, og så kontakter man hverandre, forklarer hun om lørdagens arrangement skolen håper folk stiller opp på.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags