Sjekk strømforbruket nå og unngå overraskelser når regningen kommer

Nå når gradestokken kryper ned mot minus 20 grader og kaldere, går går også strømforbruket opp.

Nå når gradestokken kryper ned mot minus 20 grader og kaldere, går går også strømforbruket opp. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nå når gradestokken kryper ned mot minus 20 grader og kaldere, går går også strømforbruket opp.

Billig strøm

Høyere forbruk gir en høyere regning. Å redusere strømforbruket ditt er den måten de aller fleste kan spare mest på strømregningen. Den billigste strømmen er strømmen man ikke bruker.

Mange vet imidlertid ikke hvor mye strøm de bruker – og på hva?

Enkle tiltak

Slik værmeldingen er nå, ser det ut til at det kalde været vil holde seg en stund. En gjennomsnittlig norsk husholdning bruker opptil 70 prosent av strømmen til oppvarming og varmt vann.

Dermed er det også her man kan spare mest.

– Mange vet ikke hvilken innetemperatur man har. Ved å henge opp noen termometer, får du raskt oversikt. Hvis man senker innetemperaturen med én grad, kan man redusere utgiftene ved oppvarming med opptil 5 prosent, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett.

20 grader

Norges Astma og Allergiforbund anbefaler en innetemperatur på rundt 20 grader. Ved denne temperaturen fungerer også kroppen og hodet optimalt.

På soverom trenger man ikke ha mer enn 14 grader, maksimalt 18 grader. Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn advarer mot at barnerommene ofte har altfor høy temperatur. Det er verken heldig for barna eller strømregningen.

Varmtvannstank

I stedet for å øke innetemperaturen når man fryser, kan man ta på seg en ekstra genser og man kan vurdere å stå litt kortere i dusjen.

Sjekk også hva varmtvannstanken er stilt inn på. Den bør ha en temperatur på under 70 grader, anbefaler Schau.

Må du lufte når det er kaldt, er det også bedre å lufte kort og effektivt slik at du skifter ut luften, og ikke kjøler ned gulv, tak og vegger. (ANB)

Artikkeltags