Givergleden er stor i Lofoten, spesielt når det kommer til utstyr på sykehuset og i ambulansene. Etter dødsulykken på fergeleiet i Svolvær i september, der tre personer døde, startet André Rosengren Bendiksen og hans arbeidsgiver Bil i Nord i Svolvær innsamlingsaksjon for å utstyre ambulansene i Lofoten med hjertekompresjonsmaskiner.

- Fantastisk

Det er kommet inn nok penger til å utstyre Svolvær-ambulansen med maskin. I løpet av de tre siste dagene har givergleden vest i Lofoten tatt av. En av dem som har engasjert seg er Bjørn Håkon Liland, til daglig salgsmedarbeider i Lofotprodukt på Leknes. Da det manglet ca. 40.000 kroner fredag, lovet han å surfe på Unstad eller svømme fra Gravdal til Storeideøya dersom pengene kom inn før tirsdag klokken 12.

– Det ser ut som jeg må forberede meg på en tur i vannet. Jeg tror jeg velger surfing, sier Liland som er glad for responsen.

– Vi har vel nesten pengene klare, og maskinen til ambulansen på Gravdal kan bestilles. Dette er en fantastisk dugnadsinnsats, sier Liland.

Givere

Hans egen bedrift har sponset med 5000 kroner. Samme beløp er kommet fra blant andre Borge Helselag, Avis bilutleie, IL Blest. Rema 1000 på Leknes har gitt 10.000 kroner. Det samme har Lions Club Lofoten på Vestvågøy.

– Hos oss er det ingen tvil om dette er et godt formål som fortjener støtte. Lions har fokus på eldre og ungdom, men også institusjoner som sykehuset og sykehjem, får bidrag. Hjertekompresjonsmaskin til ambulansen på Gravdal er viktig, sier visepresident i LC Lofoten, Dan-Viggo Vårum.

André Rosengren Bendiksen har ikke oversikt over hvor mye som er kommet inn. Hver maskin koster 120.000 kroner pluss moms.

- Vi har ikke oversikt før i midten av uken hvor mye som er kommet inn. Men innsamlingen har gått godt, etter en litt treg start blant næringslivet i Vågan, sier Bendiksen.