Det melder Cappelen Damm i en pressemelding. Klippenvåg, som ga ut boken i fjor, var en av åtte nominerte til prisen. Elever fra syv juryklasser i videregående skoler har de siste fire måneden lest og diskutert åtte norske skjønnlitterære bøker for voksne utgitt i 2020. Bøkene ble nominert av en jury fra Norsk kritikerlag.

Klippenvåg ble både overrasket og glad da han ble gjort kjent med at han er ungdommens favoritt.

– Å vinne Ungdommens kritikerpris gir en enorm glede og inspirasjon. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne prisen. Som eldst av de nominerte har jeg altså greid å fenge så unge lesere. Det gleder meg virkelig, sier han.

Juryen skriver at boken var en dramatisk følelsesvekker.

– Den gjør oss ukomfortabel og engstelig, og den har mange spenningstopper og mye dramatikk. Til tross for at vi leser med en forventning om å bli overrasket, klarer forfatteren stadig vekk å overraske oss likevel. Det er en bok som holder på oppmerksomheten vår, og når den sjokkerer oss, er det fordi teksten overbeviser oss om at dette kunne skjedd i virkeligheten, heter det i begrunnelsen.

Klippenvåg har gitt ut 22 skjønnlitterære bøker. I 1998 fikk han Havmannsprisen for novellesamlingen Body & Soul, og i 2014 mottok han Riksmålsprisen for romanen Ada.