Gå til sidens hovedinnhold

Forlenger kystgodsruten

Kystgodsruten forlenges, og skal seile til og fra Sandnessjøen to dager i uken, onsdag og fredag.

Det fremkommer i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune. Da Hurtigruten ikke lenger skal seile Helgelandskysten, ønsker fylkesråd Bent-Joacim Bentzen (Sp) å avhjelpe noe av behovet for frakt av gods langs Helgelandskysten.

– Vi forlenger Kystgodsruta, slik at den fra nå skal gå mellom Bodø og Sandnessjøen to dager i uka, sier Bentzen i pressemeldinga.

Avbøtende tiltak

Aller helst skulle Bentzen sett at Kystgodsruta kunne forlenges helt til Brønnøysund, men det er ikke teknisk mulig med bare ett skip.

– Behovet for godstransport til og fra øyene på Helgeland er stort. Vi tror dette tilbudet kan avhjelpe noe av den transporten som Hurtigruten har hatt, sier Bentzen.

Ønsker Hurtigruten i full drift

Kystgodsruten vil ankomme Sandnessjøen onsdagene og fredagene mellom klokken syv og ni på morgenen, og vil seile samme rute nordover til Bodø som i dag, men ankomme anløpsstedene noe senere disse dagene.

– Vi vil kjøre forlenget rute disse to dagene hver uke, fram til Hurtigruten er tilbake i normal drift, og som vi vil presse på for å få gjeninnført så raskt som mulig, avslutter fylkesråd Bentzen.

Les mer

Hurtigruten endrer rutene: – Blir litt bedre for oss i Lofoten

Kommentarer til denne saken