Forlenger søknadfristen på rektorstilling: - Vi vil sikre oss et bredt søkergrunnlag

NY LEDER: Fra høsten 2020 vil Aust-Lofoten videregående skole få ny rektor. Foto: Nordland fylkeskommune

NY LEDER: Fra høsten 2020 vil Aust-Lofoten videregående skole få ny rektor. Foto: Nordland fylkeskommune Foto:

Nordland fylkeskommune har forlenget fristen for rektorstillingen ved Aust-Lofoten videregående skole til 10. august.

DEL

Tidligere i år ble det kjent at Hugo Bjørnstad fratrer stillingen som rektor ved skolen i løpet av høsten.

Da fylkeskommunen først lyste ut stillingen, ble søknadsfristen satt til i begynnelsen av juni. Nå er altså denne forlenget.

- Vi ønsker å sikre et bredt søkergrunnlag til denne spennende lederstillingen i hjertet av Lofoten, sier fylkesdirektør for utdanning og kompetanse Nina Ellingsen Høiskar via et innlegg på fylkets Facebookside.

Aust-Lofoten videregående skole har rundt 100 ansatte og mellom 350 - 400 elever og tilbyr både studiespesialiserende og yrkesfaglige program.

- Vi håper at mange får øynene opp for denne muligheten, både kandidater fra Nordland og resten av landet. Det er ventet mange besøkende til Lofoten i sommer, og blant dem finnes det nok mange potensielle søkere som får øynene opp for Lofoten som spektakulært bo- og arbeidssted, sier fylkesdirektøren videre.

I stillingsutlysningen står det at fylkeskommunen søker "en utviklingsorientert, omgjengelig og tydelig rektor". Vedkommende bør blant annet ha høyere utdanning, ledererfaring fra skoleverket, pedagogisk kompetanse og kunnskap om offentlig sektor og videregående opplæring, heter det videre.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken