Karl er nettopp hjemkommet fra hospiteringen, og sier dette har vært meget lærerikt for han.

– Jeg er kjempeglad for at rådgiver Gry Falch Olsen fulgte opp et ønske fra meg og tok kontakt med professor Maria Strømme, og at jeg ble innvilget ei ukes hospitering ved Uppsala universitet, der jeg får møte professor Maria Strømme og gjøre meg bedre kjent med nanoteknologi, sa eleven Karl Lind til Lofotposten i begynnelsen av januar.

– Jeg ble tatt veldig godt imot, og fikk bo bare en ti minutters busstur fra universitetsområdet i Uppsala. så det praktiske var veldig bra.

Lagt til rette

Karl sier videre at han fikk møte professor Maria Strømme, som selv er fra Svolvær, og at hun hadde lagt godt til rette for at oppholdet hans skulle bli vellykket.

– Jeg var mye sammen med veileder Ocean Cheung ved Uppsala universitet, og han tok meg med i laboratoriet der jeg fikk være sammen med doktorgradsstudenter og gjøre labforsøk.

Karl sier at dette var langt mer avansert enn det man driver med i kjemi ved Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær.

Forskermiljøet

– Jeg syntes dette var veldig interessant, og spesielt lærerikt var det å oppleve hvordan forskermiljøet ved et slikt stort og renommert universitet arbeider. Å være på innsiden og oppleve dette er noe annet enn bare å lese om det, eller se video, sier Karl.

Han sier at språklig var det ingen problemer, da samtalene gikk på svensk eller engelsk. Det var derfor lett å kommunisere med hverandre, og han føler at oppholdet var svært utbytterikt for hans del.

Karl Lind (18) sier at han ønsker å studere realfag etter videregående skole, og både innenfor matte, kjemi og fysikk vil han komme innom temaet nanoteknologi.

Nå har han fått en forsmak på dette fagområdet, så vil tiden vise om han ender der slik professor Maria Strømme fra Svolvær gjorde etter at hun på begynnelsen av 90-tallet gikk ut fra Svolvær videregående skole.

Uppsala

– Nå har Karl vært hos oss i nesten en uke. Man glemmer at han er 18 år. Han lærer seg så utrolig raskt og er innviet i veldig mange kompliserte ting. Fantastisk gøy å ha ham i labben.

– Forsker Ocean Cheung har matet Karl med mange prosjekter, og han er veldig imponert av Karl, sier professor Maria Strømme til Lofotposten etter Karl Lind fra Svolvær sitt opphold ved Uppsala Universitet i Sverige.