Forstår vi alvoret?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi skriver 14. november 2020, og koronaen herjer vårt land. Det går mot jul, og for mange blir den trist, siden en eller annen i familien ligger på sykehus, og risikerer å dø pga. covid-19.

Firmaer går konkurs, og tusenvis har mistet jobben pga. av koronaen siden mars, og flere risikerer det framover. Andre må gå permittert.

Av vår oljeformue er det nok snart brukt 1000 milliarder, for å holde vårt land oppe å gå. Tenk på hvor heldige vi er som har dette hjelpemiddelet!!! Tørr ikke tenke på alle de 100 tusen, som hadde vært arbeidsledig om vi ikke hatt den. Tenk også på hva disse summene kunne gjort ellers for vårt land.

Se på vår luftfart. Norwegian ligger nede for telling. SAS og Widerøe har store problemer. Vil det være noe fly, som vil fly oss selvopptatte nordmenn ut i verden på ferie, når krisen er over?

Mange land har stengt ned. Deres helsevesen har nådd bristepunktet. Det er ikke lengre bare gamle over 80, som legges inn. Nå er det snakk om mennesker i 40-50-60 årsalderen. Er det slik vi også vil ha det?

Det er trist å se at politiet i vårt nærområde må rykke ut og avslutte fester til folk, som bare tenker på seg selv, og gir fan i alle andre.

Det vi opplever nå med covid-19, har så store økonomiske konsekvenser. Mange vil dø. Å bare stoppe en fest, og be dem dra hjem blir da for tafatt av politiet. Her er det et alvorlig brudd på å forhindre smitte, som kan i verste fall medføre isolasjon og karantene. Dette belaster da vårt trygdesystem, der det skal betales sykepenger. Og da er snakk om store summer. Kanskje politiet skulle ta dette mer seriøst, og la oss slippe å høre at dette ikke blir prioritert?

Vi ser det blir reagert tøft på mange andre økonomiske lovbrudd. Hvorfor ikke her???

I andre tilfeller ser vi skolegang bli påvirket pga. isolasjon og karantene.

Forstår de 4–5 som står på podiet, og forteller oss gjennom fjernsynsruta de tiltak og regler vi skal følge for å bekjempe smitte at det er tusenvis, som gir blaffen i det de sier. Kanskje tiden er inne til å bli mer bestemt, og vise alle at de virkelig mener alvor.

Hva med de i 13–19 års alderen, som er de største smittebærerne nå? Er foreldrene flinke til å la dem forstå alvoret, eller er det slik at en i familien må dø av covid-19, før man forstår alvoret????

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken