Gå til sidens hovedinnhold

Første dag med ny kafé: – Vil skape en plass hvor ungdom kan være

QFÉ hadde mandag første åpningsdag. Kafeen vil ha åpent to dager i uken, og skal være et tilbud til ungdommen på Vestvågøy.

Mandag 27. januar åpnet QFÉ dørene. Kafeen drives av Qltura Fritidsklubb, og er lokalisert på Meieriet på Leknes.

Kafeen vil holde åpent mandag og onsdag hver uke, fra 1430 til 1700, og er ment som et tilbud til unge på Vestvågøy.

– Vi har hatt en lignende løsning på tirsdager og torsdager, men QFÉ er et nytt konsept. Vi ønsker å skape en plass for ungdommer. De trenger ikke bare varm mat, men de må ha mat og drikke generelt. Det skal de få servert her, i tillegg til enkelte retter av varm mat, sier Bjørn Over Lamark (17).

Får arbeidserfaring

Lamark er økonomiansvarlig/kjøkkensjef på QFÉ. Han er pådriver av kafeen, og har driften sammen med tre andre.

– Det er dugnadsjobb, hvor man ikke får betalt. Så er dette en glimrende mulighet for å få arbeidserfaring på CV-en. Alt av arbeid som skjer gjennom Qltura får man på CV-en. Enten om man jobber på UKM, som Qltura er med på å arrangere, eller om man jobber i kafeen her nå. Så vi håper at folk ser muligheten. Det hadde vært kjekt med enda flere, og vi trenger en som kan være til hjelp med ansvaret på mandager. Det er vi nå på utkikk etter, sier Lamark.

Billigere kafé-alternativ

Kafeen er ment for ungdom, mer spesifikt i aldersgruppen 13–19 år.

– Vi vet at ungdom samles her fra før, og sånn sett er det en veldig fin lokalisering. Så trengs det en kafé for ungdom på Leknes. Det er ikke sikkert at alle ønsker å dra på dem som allerede eksisterer, om det er for dyrt eller om de ønsker et annet miljø. Det ønsker vi å få til her. Poenget er at det skal være et litt billigere alternativ enn på de vanlige kafeene på Leknes. I tillegg er det et fint sted for ungdom å kunne samles, sier Lamark.

Kafeens åpningstider er også strategisk valgt. Den holder åpent i tidsrommet når biblioteket stenger, og før kinoen på Meieriet åpner.

– Så skal vi ha retter som ikke krever så mye for dem som jobber her, men som samtidig er god og sunn. Så vil vi servere milkshake, kjeks og kaffe, sier Lamark, og forteller at det er planlagt å gjøre noe oppussing i lokalet hvor kafeen holder til.

Kommentarer til denne saken