En avdanka fotballspiller ble coach for Team Tæl og deltaker Ingrid meldte seg på 10 minutter før fristen gikk ut.

Lofotposten er i gang med det sjette Team Tæl-laget og målet er som før at deltakerne skal gjennomføre Lofoten Triathlon i august. Men før dette skal de venne kroppene sine til trening og de skal utfordre seg sjøl. De kommer garantert til å gå på noen smeller underveis, men de kommer også til å kjenne på oppturer de ikke ante fantes.

11 helt vanlige mennesker, 11 til dels dårlig trente individer skal i løpet av noen måneder settes i stand til å delta på triatlon i uke 33.

Team Tæl har i alle år delt sine erfaringer med leserne, men i år går Lofotposten enda grundigere til verks med å etablere en ukentlig podkast med trening og motivasjon som tema.

HØR FØRSTE EPISODE HER:

Du finner oss også hos Apple Podcast >>

– Heldiggriser

Som gjest i første episode treffer dere Paul Klausen fra Feel24 som er Team Tæls farsfigur og coach som forteller litt om hvilken oppfølging deltakerne får. Han er ikke med på å kalle dem sofagriser akkurat:

– Jeg vil kalle dem heldiggriser, for det de får være med på er altså noe helt spesielt. Vi begynner helt rolig der vi sjekker hva ståa er, også starter vi med å gå turer for å få kroppen i gang. Det legges belastning på hver uke, de blir sterkere og sterkere gjennom hele treningsopplegget, sier Paul som vi får høre mer fra i podkasten.

Sniklytt på episoden: Slik begynner du å trene:

– Ikke be meg steke vafler!

Gjest i premiereepisoden er også Ingrid Nergård, som hører til 2020-gjengen av tælere. Ingrid forteller om hvordan hun tok grep for å få en mer aktiv hverdag. Blant annet begynte hun å si nei til en spesiell form for dugnad:

– Ikke sett meg til å steke vafler! Men jeg kan heller slepe snøkanonslanger i Kongstind, sier hun.

Her er en smakebit fra podkasten der Ingrid Nergaard rangerer seg selv før og etter Team Tæl-deltakelsen:

2 x Jan

I studio møter du 2 x Jan, nemlig sjefredaktør Jan Eivind Fredly i Lofotposten og Jan Håkon Juul, kommunelege. Begge elsker de å være i aktivitet og enda bedre; de elsker å snakke om det.

Det er ikke først og fremst de som allerede er i superform og kan vise til imponerende prestasjoner de er mest interesserte i:

– Det er ekstremt mange som ikke er så gode faktisk, og det er mye mer inspirerende å se på de som lykkes med de tingene de i utgangspunktet ikke kunne eller turte, mener Jan Håkon Juul.

Tema i første episode:

  • Hvordan komme i gang med trening
  • Er gåing godt nok?
  • Ingrid: Livet før og etter Team Tæl
  • Legen: Nybegynnerfella du bør unngå
  • Coachens viktigste lærdom etter fem år

Følg podcasten!

Abonner gjerne på podkasten, så dukker neste episode opp på din enhet! (Apple podcast eller Spotify)

Husk at du med pluss-abonnement hos Lofotposten har tilgang til denne åpne serien og masse eksklusivt podkast-innhold i Untold-appen.

Vi hører gjerne fra deg! Hva synes - skriv gjerne ei tilbakemelding til oss i kommentarfeltet!

Les også

Fem år med Team Tæl: - Har lært veldig mye om hvor forskjellige vi mennesker er