Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) er Norges største interesseorganisasjon for militært personell som har deltatt i internasjonale operasjoner – og deres pårørende. Medlemmene representerer ulike faser i Norges moderne historie. De er veteraner fra dagens internasjonale operasjoner – og helt tilbake til Tysklandsbrigaden. NVIO består i dag av 7500 medlemmer og har 59 lokalforeninger over hele landet. Nå er det tatt initiativ til å etablere forening nummer 60, og den blir for Lofoten/Vesterålen.

– Vi vet det er mange i Lofoten og Vesterålen som er veteraner, og nå vil vi invitere alle til det første veterantreffet i Lofoten/Vesterålen. Vi skal ha det første treffet på den Glade Kokk på Stokmarknes om ettermiddag den 5. juni. Vi håper på flest mulig kommer, og det er helt uforpliktende. Etter dette møte så er målsettingen å opprette en lokalforening, og få til veterantreff i Svolvær og på Leknes, sier Tore Christian Jenssen som er en av initiativtakerne.

Han mener det er mange grunner til å bli medlem i en slik forening.

– Vi står sterkere sammen, og NVIO har også kameratstøtte. På treffene treffer veteranene folk som er eller har vært i samme situasjon. Da kan du prate om ting du kanskje ikke vil eller kan prate med andre om, sier Jenssen som opplyser at de har opprettet en Facebook-side der folk kan få mer informasjon.