To nye spillere til FK Lofoten: – Det er en klubb jeg synes godt om

TIL LOFOTEN: Hugo Nilsen har signert for FK Lofoten.

TIL LOFOTEN: Hugo Nilsen har signert for FK Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hugo Nilsen og Eirik Solhaug har signert for FK Lofoten.

DEL

– Jeg hadde tenkt å flytte tilbake til Kabelvåg og ville spille fotball, forteller Hugo Nilsen (43)

Han bekrefter at han har signert kontrakt med FK Lofoten.

– En klubb jeg synes godt om

Hugo Nilsen har de siste årene spilt på Stålkameratene som spiller i 3. divisjon. Nå skal han tilbake til FK Lofoten, hvor han har spilt i to perioder tidligere.

– Det er en klubb jeg synes godt om, det har vært gøy å spille der tidligere. Terje er en dyktig mann, i rett jobb, sier Nilsen.

Han har trent med Lofoten i sommerferien.

– De har mange gode spillere som er på vei opp og fram. Jeg håper bare at ikke mange av dem forsvinner samtidig, ettersom mange er unge. Det hadde vært kjedelig, sier han.

Erfaren spiller

Trener Terje Hansen er fornøyd med at overgangen er i boks.

– Hugo har rotfeste her og erfaring fra andre klubber og divisjoner. Jeg håper våre unge spillere vil kunne høste erfaring fra ham, sier Hansen.

Treneren håper Nilsen vil spille for dem noen år framover.

– Han holder alderen fantastisk godt, andre på hans alder har lagt skoene på hylla. På grunn av hans gode fysikk, tror jeg nok han vil kunne spille noen år til om han unngår skade, sier Hansen.

– Hugo er en forsvarsspiller med gode rutiner som kan spille beck eller midtstopper. Jeg forventer han vil spre rutine og holdning hos de unge spillerne. Jeg tenker han blir viktig for oss nå og inn mot neste sesong, sier treneren.

Nilsen skal spille for FK Lofoten ut sesongen, men utelukker ikke at han kan spille for FK Lofoten etter dette.

18-åring med potensial

Eirik Solhaug (18) har også signert for FK Lofoten, og har vært på prøvespill her i sommer.

– Eirik har gode basisferdigheter og er over medium hurtig. Han kan brukes som beck og kantspiss. I første omgang blir det nok kantspiss han får prøve seg som her hos oss. Han er sterk i bakrom og løps- og treningsvillig, forteller Terje Hansen.

Han ønsker å bruke tid på Solhaug for at den nye spilleren skal nå sitt potensial.

– Dette er en ung spiller som nylig tatt steget opp til senior fotball. Han har hele karrieren framfor seg, forteller Hansen.

Solhaug flyttet fra Svolvær til Sortland, for å gå idrettsfag på videregående. Han har spilt på Stålbrott/Sortland, og vært innom A-laget til Sortland IL. 18-åringen skal fullføre skolen på Sortland.

– Han får en pendle situasjon, og vi må finne et opplegg til ham. Vi ønsker å legge til rette for at han fullfører skolegangen sin, sier treneren.

Torsdag er verken Eirik Solhaug eller Hugo Nilsen spilleklar til helgas kamp.

Flytter hjem

Nilsen har kjøpt tomt på Kreta i Kabelvåg og håper på å få flyttet til Lofoten i løpet av august.

– Pappa vil at jeg skal overta firmaet hans, Malerservice i Kabelvåg. Det kunne jeg tenkt meg å gjøre, og vil starte med det så snart jeg kommer meg til Kabelvåg. I tillegg er jeg utdannet lærer, så jeg har jo muligheten til å søke på noen lærerjobber også, forteller han.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags