Andre juledag arrangerer Kabelvåg Idrettslags A-lag et av årets fotballhøydepunkter; den prestisjetunge romjulsturneringen. Arrangørene tar sikte på å samle store deler av fotballmiljøet i Vågan og forventer over 300 mennesker på plass i Kong Øysteins hall.

- Det blir god stemning og mange artige kamper. Romjulsturneringa har blitt et samlingspunkt for fotballmiljøet på tvers av nivå og alder og vi opplever at arrangementet er et tilbud folk setter stor pris på, forteller Sander Lied Edvardsen i arrangørgruppa.

Premier League-deltakelse

Påmeldingen er åpen ut mandag. Så langt er 15 guttelag og fem jentelag påmeldt. Arrangørene har fortsatt en ledig plass i hver klasse. - Vi er fornøyd med påmeldingen så langt, men håper vi skal klare å fylle alle plassene til slutt, sier Edvardsen.

Alt fra glade amatører som aldri har spilt organisert fotball til fotballspillere på aller høyeste nivå møtes på kunstgressmatta. Blant annet skal Premier League-proff Mathias Normann i aksjon for Lag 1. Arrangøren tror det blir hard konkurranse om å gå helt til topps.

Les også:Gisseguttan vant tradisjonsrik romjulsturnering

- Fjorårsvinner Gisseguttan er nok en liten favoritt i år også. KIL G14 med medarrangør Fredrik Siem kan også melde seg på gullkampen. For øvrig har jeg store forventninger til en av mine lagkamerater, den gamle profilen Paul Klausen, som rapporteres å være i sitt livs form, smiler Edvardsen. Selv representerer Edvardsen et gammelt storlag i romjulsturening-sammenheng, Nakken AFC.

- Det blir en hektisk dag, men det er det verdt, slår han fast.

Årets viktigste for idrettslaget

Inntektene fra arrangementet går uavkortet til KILs A-lag. Romjulsturneringa er derfor helt uunværlig for seniorfotballen i Kabelvåg.

- For A-laget i Kabelvåg er romjulsturneringen helt avgjørende. Det er takket være inntektene fra arrangementet at vi klarer å stille lag, forteller Edvardsen.

Les også:Innviet ny tribune med legendekamp

- Sånn sett er romjulsturneringa både den morsomste og viktigste fotballbegivenheten for seniorfotballen i Kabelvåg, sier han og retter samtidig en stor takk til turneringens sponsorer og de mange frivillige som stiller opp.

- Jeg håper så mange som mulig tar turen til hallen andre juledag. Det blir både artig og kult og stilig, konkluderer den blide fotballentusiasten forventningsfullt.