Børje Sørensen ledet landslaget til ny seier

Børje Sørensen

Børje Sørensen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Norge er vinnere av UEFA Development Tournament i Polen. Det er klart etter J16-landslagets 2-0-seier mot Sveits onsdag. Tidligere har de norske jentene slått vertsnasjonen Polen 1-0 og Hviterussland hele 10-0. Dermed endte turneringen med full pott for Norge.

Det er Børje Sørensen fra Ballstad som er landslagstrener det norske J16 landslaget, og han var fornøyd etter seieren.

- Vi har det godt nå. Jentene har fått kjenne på hva som må legges ned for å vinne og nå spilles det høy musikk. Pokalen er jo større enn, ja.. mange andre pokaler, så det her synes vi er morsomt, sier J16-trener Børje Sørensen til fotball.no etter triumfen.

- Treffer hundre prosent

Kampen mot Sveits startet på best tenkelige måte for Norge. Allerede etter 5 minutter satte Olaug Tvedten inn kampens første mål, og bare 5 minutter senere doblet Malin Sunde ledelsen. Derfra og ut var det bare å kontrollere inn seieren for Norge, som med rent bur mot Sveits har holdt nullen gjennom hele turneringen.

- Vi treffer hundre prosent med planen vår. Jentene responderer enormt i forhold til energi og det å ta tak høyt i banen, og det resulterer i at vi får inn 1-0 tidlig og 2-0 forholdsvis tett, sier Sørensen.

Landslagstreneren er spesielt fornøyd med 1. omgang.

- Vi ser at Sveits er et godt lag. Så fort vi gir bort en meter, tar de ned ballen og begynner å spille. Derfor var denne kampen så viktig for oss. Nå har vi øvd og øvd, og så får vi noen kontrollstasjoner og viser at vi får til det vi ønsker. Spesielt i 1. omgang har vi kombinsasjonen av å være skikkelig på nivå defensivt og samtidig klarer å ta tak i ballen og identifisere rom, så den omgangen er meget, meget bra, sier han.

- 2. omgangen blir litt et produkt av at det er 2-0. Vi ser for oss at Sveits sitter som ville dyr i garderoben i pausen og har lyst til å komme over oss, og det gjør de. Men det er vi forberedt på, så vi lager en krig som er så tight at den varer ut kampen. Og vi vinner fortjent, uten tvil. Sveits har ikke en eneste målsjanse, fortsetter J16-treneren.

- Kan bli enda bedre

Selv om det er jubel og feiring i den norske troppen etter turneringsseieren i Polen, retter Sørensen raskt fokus mot videre utvikling.

- Selv om dette er slutten på denne samlingen, føler vi at - med storpokalen i hånda - det kan være begynnelsen på noe annet. Jentene har vært kanonflinke på veldig mye, også på kulturbyggingen utenfor banen, og jeg synes vi sitter igjen med mye informasjon på et relevant nivå, sier han

- Samtidig ønsker vi å nærme oss et nivå der vi klarer å håndtere et motspill i en kamp som dette. Vi klarer det i 1. omgang i dag, men hvor skal vi legge lista for at vi skal klare å prestere en enda bedre 2. omgang spillemessig? Så selv om vi er fornøyde med veldig mye, så har vi lyst til å identifisere hvordan vi kan bli enda bedre til å bruke ballen og identifisere rommene. Det blir hovedutfordringen videre, fortsetter landslagstreneren.

Han mener Norge må jobbe videre for å få til lignende prestasjoner og resultater når de aller beste lagene står på motsatt banehalvdel.

- På sikt skal vi klare å gjøre akkurat det samme som vi har gjort i disse kampene når vi møter de aller beste lagene. Dette er bygging av noe som skal utvikles videre. Det vi har gjort nå, er å synliggjøre hva som kreves av oss når vi kommer ut, og det skal vi prøve å bruke til noe konstruktivt fremover, sier Sørensen.

- Sveits er nok ikke helt  Europa-toppen, så her er det ingen grunn til å ta av. Vi har kvittert ut et stort «ja» på mange av målene våre, og vi er glade for å vinne turneringen og alle kampene i denne omgang, men det viktigste er at vi har kontroll på hvor vi har lyst til å ta dette videre, avslutter han.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags