- Landslagstrener Børje Sørensen stiller tydelige krav til spilleren - på et folkelig vis

Landslagstrener Børje Sørensen ledet laget til seier over Irland

Landslagstrener Børje Sørensen ledet laget til seier over Irland Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Børje Sørensen fra Ballstad er landslagstrener for det norske J17-landslaget. Laget er i full gang med Europamesterskap som foregår i Tsjekkia.

Even Pellerud er tidligere landslagssjef for A-kvinner og nå fagsjef for kvinnefotball i NFF. Pellerud skriver innlegg for Fotball.no underveis i J17-EM.

I et innlegg som ble publisert på lørdag tar Pellerud for seg det fotballfaglige spillet og språket. Han er klar på at  Børje Sørensen er en trener med et frodig språk og tydelige krav.
-Mange fagfolk/trenere sverger til en akademisk tilnærming, fulgt opp av en terminologi som kan virke fremmedgjørende, noen ganger beint fram "jålete". Andre foretrekker det folkelige språket, uten at fagkunnskapen blir lidende, kanskje snarere tvert i mot? Ballstad-karen Børje Sørensen tilhører sistnevnte kategori. "Ro med ballen, mens du leita etter nokke" var et av de klare rådene  han kom med i en av treningsøktene før EM-sluttspillet .Kan det sies enklere? I setningen stilles det dog tydelige krav til spilleren - på et folkelig vis, spør Even Pellerud i innlegget på Fotball.no.


Det norske laget har tapt en og vunnet en kamp i Europamesterskapet.

Mandag møter laget England til siste innledende kamp. Det norske laget må vinne for å gå til semifinalen.

Les også: Børje ledet landslaget til viktig seier

Les også: Tapte åpningskampen i EM 

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken