Børje ledet landslaget til seier over Polen

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det norske J15-landslaget spilte i dag mot Polen og landslagstrener Børje Sørensen kunne bokføre nok en seier.

DEL

Det norske J15-landslaget er i Polen for å spille to landskamper. Børje Sørensen fra Ballstad er landslagstrener.

LES OGSÅ: DEBUTERTE SOM LANDSLAGSSJEF

I følge Fotball.no  fikk det norske laget en god start på oppholdet i Polen da de slo det polske landslaget 1-0 onsdag ettermiddag. Naomi Griffin ble matchvinner da hun rundet keeper og satt ballen i det åpne målet allerede etter tre minutter. 

Men selv om Norge tok en tidlig ledelse, var det vertene som kjørte kampen fra start.

- Polen var veldig aggressive og flinke til å sette press på oss den første delen av førsteomgang. De skapte noen gode sjanser og vi var litt heldige som kom unna den første delen av omgangen uten baklengsmål, sier landslagstrener Børje Sørensen til fotball.no.

- Vi scoret et tidlig mål, men vi klarte ikke å spille slik vi ønsker. Hovedproblemet var at vi ikke tok krigen fra start. I tillegg ble vi litt naive med ball og spilte på oss en del brudd.

God andreomgang

Andreomgang var imidlertid bedre.

- Hovedbudskapet i pausen var at vi skulle spille tidlig fremover gjennom ledd og at vi måtte ta duellspillet og spille med hjertet, forteller Sørensen.

- Jentene responderte godt på det og det var total overkjørsel i andreomgang. Likevel var det litt ubehagelig så lenge vi ikke satt sjansene våre. Vi slapp ikke Polen til sjanser etter pause, men så lenge vi bare ledet 1-0, var det bare en liten glipp som skulle til for å miste seieren.

- Men jentene var gode til å finne rom og vi produserte mange sjanser. Vi hadde et godt og variert angrepsspill og det eneste som manglet i andreomgang var scoringer.

Før kampen sa landslagstrener Sørensen at fokuset i dag var å sette et godt forsvarsspill.

- Avstandene var ikke så verst i dag og strukturen var ok. Vi var gode defensivt i det etablerte spillet og slapp Polen til få sjanser. Hovedutfordringen i dag var å ta den krigen som møter oss i internasjonale kamper. Gjør vi ikke det, blir vi fort straffet på dette nivået, sier Sørensen til Fotball.no.

Møtes igjen torsdag

Torsdag kl. 11.00 møter lagene igjen.

- Et målene på torsdag er å ha bedre uttelling enn i dag. Vi hadde nok sjanser og nok folk i boks til å score flere, men vi var ikke effektive nok. Det har vi lyst til å gjøre noe med, sier landslagstreneren.

- Defensivt handler det om å ta riktige valg i forhold til når vi skal stå høyt og når vi skal slippe oss ned. I tillegg kommer vi fortsatt til å jobbe med å være kompakte i forsvar, sier Børje Sørensen som sist fredag ledet Ballstad UIL sitt J16 lag til kretsmesterskap.

LES OGSÅ: -VI E BALLSTAD OG VI E BEST!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags