Børje og J17 kom seg ikke til EM

Børje Sørensen og det norske J17-landslaget klarte ikke kvalifisere seg til EM.

Børje Sørensen og det norske J17-landslaget klarte ikke kvalifisere seg til EM. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Norge måtte ha tre poeng mot Tyskland tirsdag for å gå til topps i sin gruppe og kvalifisere seg til europamesterskapet. Dessverre for trener Børje Sørensen og de norske jentene ble tyskerne for sterke og vant 4-0.

- Vi har jobba med realitetene hele veien. Det er et enormt ønske hos oss og alle som jobber med norsk fotball at vi skal kvalifisere oss til mesterskap. Det er det ingen tvil om, men da Tyskland, som har vært suverene på dette nivået, kom opp av hatten handlet alt om å komme oss i posisjon før vi møtte dem i den avgjørende kampen, sier landslagstrener Børje Sørensen til fotball.no.

Ifølge nettstedet har Tyskland kvalifisert seg til hele ti av 11 mesterskap som har blitt arrangert i J17-klassen. Resultatet? Seks gull, ett sølv og tre bronse.

Tyskerne gikk til pause med ledelsen 1-0, men da de scoret sitt andre kvarteret før slutt var det meste gjort. De to siste scoringene kom på overtid etter at Norge hadde fått en spiller utvist.

- Vi gjorde et ærlig forsøk og vi gjorde det på vår måte. Både vi og jentene trodde på det før og under kampen, men vi visste at vi måtte være heldige for å ta EM-plassen. Tyskland er en stormakt og har høy score på det meste man må være god på i fotball. Det er krevende å stå i mot dem i 90 minutter. Jeg blir ikke overrasket om Tyksland er i EM-finalen sammen med Spania i mai, sier Sørensen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags