Drømmedag for lofotværinger

PÅ PLASS: Susan Jørgensen. Marie Andersen og Alf-Martin Bergvik syntes det var stas å få et innblikk i hva som skjer på innsiden av landskamparenaen fotballforbundet var vertskap. Foto: Svein Halvor Moe

PÅ PLASS: Susan Jørgensen. Marie Andersen og Alf-Martin Bergvik syntes det var stas å få et innblikk i hva som skjer på innsiden av landskamparenaen fotballforbundet var vertskap. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Susan Jørgensen (Svolvær) Maria Andersen (Stamsund) Alf-Martin Bergvik (Ballstad) er tilbake i hverdagen etter et hektisk og spennende opphold på Ullevaal og i hovedstaden.

DEL

-Det har vært noen interessante og spennende timer så langt. Vi ser også frem til resten av kvelden, sa de unge spillerne da Lofotposten samlet de til fotografering på landskamparenaen. Susan, Maria og Alf-Martin var på det tidspunktet i ferd med å innta en bedre middag i en av VIP-losjene.

Lofoten var godt representert ettersom tre av sju Hålogaland-utsendinger var fra vårt nedslagsfelt. Susan og de to andre følte seg heldige som fikk muligheten til å være med på dette. De to jentene og Alf-Martin visste egentlig ikke så mye om tiltaket da de fikk beskjed om at de var tatt ut til å representere fotballklubben på det som fotballforbundet kaller for en drømmedag.

Innholdsrik dag

Jørgensen, Andersen og Bergvik var forventningsfulle da de satte seg på flyet og vendte blikket sørover. Det var Norges Fotballforbund som var vertskap. De betalte også rubbel og bit Det var egentlig bare å møte opp flyplassen for de unge spillerne som er gode ambassadører både på og utenfor banen for sine respektive klubber. Det var ikke de beste som primært skulle nomineres.

-Vi har fulgt de uttakskriteriene vi fikk beskjed om å følge. Klubbene nominerte og kretsen hadde det avgjørende ordet, sa Nina Kråkenes som var reiseleder. Hun hadde ansvaret for en gjeng som oppførte seg eksemplarisk. Thore Andre Krystad som hadde regien for opplegget var også veldig fornøyd.

-Det var de fire nordnorske kretsene som fikk invitasjonen til denne drømmedagen. Vi har i den forbindelse prøvd å sy sammen et best mulig opplegg slik at lofotværingene og de andre skal få en best mulig opplevelse, sa Krystad som virkelig hadde lagt seg i selene og fått til noe bra.

Mye interessant

Marie Andersen og de to andre syntes det var spesielt at de fikk muligheten til å se hva som foregikk innenfor husets fire vegger. Det hele startet med omvisning og noe av det som vakte størst oppsikt var da Hålogaland-folket fikk muligheten til å se hvordan en TV-sending fra en fotballandskamp blir til. De var med på forberedelsene og ble en smule overrasket over hvor mange mennesker som er i sving i forbindelse med en slik sending.

-Foredraget til landslagsspilleren Cathrine Dekkerhus var interessant, sa de lokale tenåringene som rett før kampstart fikk en siste oppdatering på situasjonen i den norske landslagstroppen. Jan Gunnar Solli som har en fortid både i Rosenborg, Sverige, USA og på landslaget sørget for at de fikk siste nytt før det lekket ut til media.

Artikkeltags