Alle barne – og ungdomsskolene i Moskenes, Flakstad og Vestvågøy, med unntak av Vikten og Bøstad, stilte med lag i fotballturneringen som Idrettsfagelevene ved Vest-Lofoten videregående skole arrangerte i Lofothallen onsdag og torsdag.

Gikk på skinner

– Mellomtrinnet spilte på onsdag og i dag er det ungdomstrinnet som deltar. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen så langt. På onsdag hadde vi en glipp der en feilføring av kampresultat førte til at et lag mistet finaleplassen. Vi har nå gitt beskjed om at dette laget får premie, sier Mathias Valberg Johnsen og Andrea Bringslimark som er turneringsledere.

De forteller at det er elevene som har ansvaret for alt rundt turneringen.

– Det har gått veldig greit. Alle har gjort den jobben de er blitt satt til. De som har hatt ansvaret for kampoppsettet fortjener ekstra ros. Kampavviklingen har gått helt etter skjema, sier de to turneringslederne mens kampene er i full gang i Lofothallen torsdag formiddag.

På en av de tre banene er prestisjeoppgjøret mellom 9D og 9B på Leknes skole i full gang. Her gis det ikke med dørene.

Keeper puttet to

Nicolay Hansen er keeper for 9B, men scorer likevel to mål. Begge på to flotte frispark. Men han måtte slippe fem baller bak seg og det likte ikke Nicolay.

– De var bedre enn oss, men jeg skulle i hvert fall tatt ett av de målene. Det er artig at jeg puttet to mål, men det hjelper lite når vi taper, sier Nicolay.

Han deppet ikke lenge over tapet.

– Det er utrolig artig å være med på en sånn turnering. Klassen blir mer sammenspleiset når vi er i en annen setting enn på skolen. I tillegg treffer vi, og blir kjent med folk fra andre skoler, kommer det fra Hansen som til vanlig er keeper på G-16-laget til LFK og trener også sammen med A-laget.

-Kjempeartig

På banen ved siden av spiller miks-lagene til Ramberg og Svarholt og til slutt vinner åttendeklassingene fra Ramberg 3–0 og det var de storfornøyd med.

– Dette var kjempeartig. Vi tapte den første kampen, men da mot et rent guttelag. Nå vinner vi mot et annet miks-lag og det var artig, sier Michell Amundsen, Janne Kuntze, Agathe Lind, Dina Johnsen, Elias Knutsen og Samuel Kaspersen før de kommer et skikkelig seiersbrøl.

Elias spiller ikke organisert fotball, men skoleturneringer liker han.

– Det er så bra at vi som ikke spiller på fotballag får være med på en turnering. Her treffer vi mange andre fra andre skoler og vi har det bra. Vi blir nok helst sikkert ikke å vinne turneringen, men det gjør ingenting. Det viktigste for oss er å ha det gøy og det har vi, sier en smilende og blid Elias Knutsen.

Lagene var delt opp i puljer etter klasse. De to beste i hver pulje møttes til finale.