I Lekneshallen 23.-24. januar arrangeres det fotballturnering for 5. til 10. klassingene i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes. Det er tredjeklasse idrettsfag som skal arrangere fotballturneringen gjennom faget treningsledelse. Turneringslederne Ern Onpan, Andrine Andreassen Dåbakk og Halvard Johan Angel, forteller at turneringen ofte blir veldig seriøs.

- Folk blir veldig engasjerte. Nå håper vi at vi kan skape det samme engasjementet i år, slik som det har vært tidligere, sier Angel.

- Det er påmeldingsfrist den 15. desember og vi håper mange klasser melder seg på. Man melder seg på klassevis, og den første dagen vil det være turnering for 5. til 7. klassingene og den andre dagen skal det være for 8. til 10. klassingene, sier Onpan.

Les også: Etter det første året ville John (17) gi seg som dommer. Nå skal han dømme på Norway Cup for fjerde gang.

Premie til beste heiagjeng

Ern Onpan forteller at de har kommet godt i gang med forberedelsene og at de allerede har kjøpt inn premier.

- Det blir premie til den beste heiagjengen, for fair play og til vinnerlagene. Vi håper så mange stiller med plakater og gjør seg klar til å heie, det blir bra premie til de beste, sier hun.

Hun forteller at det blir kiosk i hallen denne dagen.

- Så alle kan kjøpe seg mat og drikke under turneringen, sier hun.

Les også: 600 spillere møttes til fotballturnering: Strålende stemning og humør

Skaper samhold

De forteller at de gjennom denne turneringen skal lære seg hvordan de arrangerer en idrettsturnering.

- Det er lærerikt for oss, og så er det gøy for barna. Turneringen skaper samhold, og dette kan være en flott mulighet for ungdommen til å bli kjent med de andre klassene. Spesielt for de som skal starte på ungdomsskolen til neste år, forteller Angel.

- Vi har alle vært med på denne turneringen tidligere og vet hvor moro det er! Så vi håper så mange klasser som mulig melder seg på, sier Onpan.

Les også: Lokal dame til topps i Norgescup i ledklatring