Dagens tippegjest i Lofotposten har spilt for ikke mindre enn to av klubbene på lørdagens kupong.

Stig Johansen trenger ingen introduksjon i Lofoten.

Kabelvågværingen og Bodø/Glimt-legenden har en fortid i både Southampton og Bristol City, som begge er på lørdagens tippekupong.

LES OGSÅ: Nå tar vi Tippemesterskapet tilbake til røttene!

Tror på gamleklubben

Johansen jobber i dag som spillerutvikler i Bodø/Glimt, og går snart inn i en ny rolle som trenerutvikler i utviklingsavdelingen.

– Jeg er ingen stor tipper, men jeg hiver inn en kupong på langoddsen en gang iblant. Jeg får litt spenning, og om jeg ikke vinner er det greit å vite at mye går tilbake til norsk kultur og idrett, sier Johansen, og røper at han tipper mye med hjertet.

Som Liverpool-supporter er han sterk i troen på at de røde fra Anfield vinner toppoppgjøret hjemme mot Tottenham på lørdag. Han gir også gamleklubbene Southampton og Bristol City full tillit.

– Jeg tipper bestandig på Liverpool. Det er Jarle Jenssen som er ansvarlig for at jeg holder med dem i dag. Jeg vokste opp på 70-tallet og fikk med meg noen gull før det ble stopp i 1990. Southampton får en tøff kamp mot Sunderland. Det blir spennende å se om den nye spissen deres, Gabbiadini som kom fra Napoli, åpner målkontoen, sier kabelvågværingen.

Følger med i Lofoten

Storscoreren sier han tidligere fulgte tippemesterskapet tett og at han liker konseptet.

– Det er et kult tiltak som har eksistert i mange år. Det er blitt en del av Lofotposten, og man er alltid spent på hvem som vinner en tur til Wembley i mai, sier Johansen, som hver høst reiser til England for å se fotball med en kompisgjeng.

– Flere av dem er Tottenham-supportere, og vi er ofte på White Hart Lane. Av og til får jeg lurt dem med til Liverpool også, flirer han.

Den tidligere spissen er på hjemlige trakter to til tre ganger i året og følger litt med på lofotfotballen.

– Det virker til å være i en bølgedal for tiden hvor man venter på de gode årskullene som har treningsvilje. SIL har en spennende 2000 og 2001 årgang hvor noen har vist seg frem for oss. Vi i Glimt håper det snart dukker opp en ny Mathias Normann eller Stig Johansen, avrunder kabelvågværingen.

Johansens tippetips:

Liverpool - Tottenham H

Manchester United - Watford H

Middlesbrough - Everton HU

West Ham - West Bromwich H

Sunderland - Southampton B

Stoke - Crystal Palace H

Brighton - Burton H

Reading - Barnsley HB

Leeds - Cardiff H

Queens Park Rangers - Huddersfield HU

Norwich - Nottingham Forest UB

Derby - Bristol City B

Reglene for Tippemesterskapet 2017:

Alle som abonnerer på avisen eller kjøper Lofotpostens papiravis i løssalg, kan delta i Lofotpostens tippemesterskap. Unntaket er Lofotpostens ansatte og deres familie.

Deltakere må også være fylt 16 år før FA-cupfinalen 27. mai.

Mesterskapet innledes med fire kvalifiseringsrunder der de 16 deltakerne som tipper best går videre fra hver omgang. De 64 kvalifiserte møter deretter hverandre to og to etter utslagsmetoden (cup).

Tippekupongen trykkes i kvalifiseringsukene i papirutgavene fra mandag til og med torsdag. Hver deltaker kan delta med maksimalt fire kuponger i konkurransen per uke. De som leverer mer enn fire kuponger, blir automatisk diskvalifisert.

Bare originale kuponger fra vår papiravis teller i konkurransen. Digitale abonnenter som vil delta i Tippemesterskapet, kan kontakte Lofotposten på e-post konkurranse@lofotposten.no for instruks. Abonnementsnummer må oppgis.

Kuponger må leveres Lofotpostens kontor på Leknes eller Lofotpostens kontor i Svolvær, senest kl. 15.30 fredagen uka kvalifiseringsrunden pågår.

Kuponger kan også sendes per post til Lofotposten, Postboks 23, 8301 Svolvær. Vennligst merk konvolutten med «Tippemesterskapet 2017». Kuponger som sendes per post må være ANKOMMET Lofotposten innen kl. 15.30 fredag, da det ikke er postgang lørdag. Lofotposten kan ikke holdes ansvarlig dersom postgang fører til at kuponger ikke når frem før vår frist.

Det skal sendes inn 16-rekkers kupong. Det vil si at man kan sette fire halvgarderinger. Vi bruker lørdagskupongene til Norsk Tipping. Når to eller flere har likt antall rette i kvalifiseringsrundene, bruker vi loddtrekning. I cuprundene går vi tilbake runde for runde og sammenligner tidligere resultater for å avgjøre hvem som går videre ved likt antall rette i duell. Er det fremdeles likt bruker vi loddtrekning.

Hver tirsdag offentliggjør vi navnene på de 16 som har gått videre fra kvalifiseringsrunden uka før. Når vi er i gang med cupspillet, offentliggjøres de som går videre i mandagsavisen.

I cuprunden skal kuponger leveres per epost til Lofotposten senest onsdag kl. 09.00. Ved for sein innlevering vil duellen ende med walk-over. Tippemesterskapet er en konkurranse arrangert av Lofotposten, i samarbeid med Norsk Tipping.