Holger har tekst på armen og hane på veggen: – Skjemmes ikke over å være fotballfan

Tatovering: Holger Pedersen er stolt Liverpool-supporter med logo på husveggen og "You'll never walk alone" på arma.

Tatovering: Holger Pedersen er stolt Liverpool-supporter med logo på husveggen og "You'll never walk alone" på arma.

Artikkelen er over 1 år gammel

Holger Pedersen er med i supporterklubben og har teksten «You'll never walk alone» tatovert på armen. Det er ingen tvil om hvilken klubb som ligger hjertet hans nærmest.

DEL

Ifølge seg selv har Pedersen alltid vært interessert i fotball, og sparket selv til han var rundt 40 år – på A-laget til Henningsvær IL. På 70-tallet fikk han øynene opp for Liverpool FC under storhetstiden til klubben.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg endte opp med å heie på akkurat dem, men jeg har aldri hatt noen andre tanker. Det har alltid vært dem, sier Pedersen og smiler.

Til Anfield

For rundt fem år siden kom det virkelige store engasjementet. Ap-politikeren og fiskeren har de siste årene vært i Liverpool og på Anfield to til tre ganger i året med jevne mellomrom.

De første gangene over fjorden hadde dessverre ikke en lykkelig slutt.

– Jeg tror de fem første kampene jeg var på endte med tap og uavgjort. En del av kompisene mine begynte å nekte meg å reise over, sier Pedersen og ler.

Han ga seg imidlertid ikke, og har etter den uheldige starten vært vitne til seier i både Premier League- og Champions League-kamper.

– Jeg har sett fire Champions League-kamper, og Liverpool har vunnet alle. Målforskjellen sammenlagt er vel 16-2, så sånn sett har jeg vært veldig heldig, sier Pedersen, og legger til;

– Det aller største var nok å se at Liverpool slo Roma 5–2 i fjor. Første omgang er noe av den beste fotballen jeg har sett i hele mitt liv.

Tok tatovering

Pedersen forklarer at det er spillestil og manager Jürgen Klopps måte å sette sammen et lag på som har fascinert han de siste årene. Første gang han besøkte Anfield glemmer han aldri.

– Da fikk vi plasser på «The Kop» (Tribune på Anfield, journ.anm.). Når man hører fansen kore «You'll never walk alone» setter det virkelig spor i et fotballhjertet.

Med en økende interesse kom også ideen om å skaffe seg ei fotballtatovering. Den tok Pedersen sommeren 2016.

– Det var litt spontant, og jeg brukte ikke så lang tid på å bestemme meg, men jeg angrer ikke, sier Pedersen.

På armen står det nå «You'll never walk alone», en sang som assosieres med supporterne til Liverpool FC, i løkkeskrift. Tatoveringen tok han på Arctic Tattoo i Henningsvær.

– Liverpool er en stor del av livet mitt, og det å se på fotball er kanskje den aller største fritidsinteressen. Samtidig ville jeg hedre klubben, sier Pedersen og smiler.

Har du tatovering?

Lofotposten har veldig lyst til å se flere fotballtatoveringer, og vil dele dem med våre lesere!

Kjenner du noen som har tatovert enten logo eller tekst som kan assosieres med en fotballklubb? Har du kanskje ei tatovering selv?

Send gjerne et bilde av tatoveringer til sport@lofotposten.no. Skriv litt om hvorfor du valgte å ta tatoveringen og hvilken historie som ligger bak.

Slik spår Pedersen ukas kupong i Tippemesterskapet:

BrightonBurnleyH

LiverpoolBournemouthH

HuddersfieldArsenal

B
WatfordEvertonHU
Crystal PalaceWest HamHU
SouthamptonCardiffH

DerbyHullH

BlackburnBristol CityH
B
Nottingham ForestBrentfordH

SwanseaMillwallH

Queens PRBirmingham
U
StokeWest BromwichH
B


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags