Skrev Kim-Verner Solstad på Ballstad UIL sin Facebook-hjemmeside etter at Leknes og Ballstad gikk på braknederlag i helgen.

Han fikk svar umiddelbart; fem tommel opp, en gapskratt og denne:

«Er det mange fra Leknes FK som har forsterket Ballstad UIL til dags dato?» (Ray-Kevin Sørensen). Tre tommel opp og en gapskratt.

«Vet ikke. Poenget mitt er; klarer vi å få til noe sammen hvis det er ønskelig?» (Kim-Verner Solstad)

I gang igjen

Dermed er fotballdiskusjonen i gang igjen midt i Lofoten. Et Leknes FK og et Ballstad UIL som nå, et samarbeid mellom LFK og BUIL hvor en av partene er «storebror», en overbygningsklubb «Vest-Lofoten United»?

- Vi opplever år etter år at klubbene kjemper og krangler om de samme spillerne. Og vi opplever år etter år at spillere bytter klubb – ikke bare mellom sesongene, men også i sesongen. Den ene klubben kan ha en solid forsvarsrekke med en solid målvakt bak, den andre en solid midtbane – i sum kan det bli et godt 4.-divisjonslag, hver for seg dreier det seg om to middelmådige lag. En stor og homogen treningsgruppe er en fordel, flere føtter å ta av gir utvikling. Vi må stikke fingeren i jorda og innse hvor vi står, hvor vi er. Jobb prioriteres ofte foran trening eller kamp, da er det greit å ha flere nivåer å velge mellom når satsningslista skal legges, utdyper Kim-Verner Solstad.

Enig med Kim-Verner

- Jeg er enig med Kim-Verner. Hvis vi ønsker et godt 4.-divisjonslag, et lag som på sikt har ambisjoner om spill i 3.-divisjon, er vi nødt til å samarbeide. Hva «barnet» skal hete, har ikke så stor betydning for meg. Samarbeidet må ikke bli mellom bare Leknes og Ballstad, også de andre klubbene midt og vest i Lofoten må trekkes inn, de har hele tiden aktuelle spillere å bidra med. Vi må også peke på Vågan, klubbene der i forhold til et samarbeid. Alternativet til samarbeid er å se sjarmen i rivalisering, lokalpatriotisme og de gode diskusjonene rundt et kafébord, sier Erik Magnus Samland, leder i Leknes Fotballklubb.

Ikke styrebehandlet

- La meg starte med å si at dette temaet ikke har vært styrebehandlet i BUIL i det siste. Når jeg nå uttaler meg, dreier det seg om mine egne, umiddelbare tanker. Jeg er ikke blind for et samarbeid mellom klubbene midt og vest i Lofoten, til fotballens beste og utvikling. Alle klubbene må med, og en overbygningsklubb er trolig veien å gå. Jeg er for øvrig enig med Erik Magnus i mye av det han sier i forhold til utspillet fra Kim-Verner. Dette er jo ikke et nytt tema, men like fullt et aktuelt tema å nok en gang ta opp, sier Marianne Flaaten, leder i Ballstad UIL.

Helga i tørre tall

Helga i tørre tall for «våre» lag i 4.-divisjon fotball Hålogaland sist helg:

Harstad-Leknes 10-0 (1-0), fem gule kort til LFK, tre debutanter i troppen.

Sortland-Ballstad 8-1 (2-1), to gule kort til BUIL, Dovydas Vismantas scoret for Ballstad.

Andenes-Lofoten 2-4 (0-3), tre gule kort til FKL, Edvard Lind, Martin Hansen (2), Jonas Skårn-Johansen målscorere.

Denne helga spiller alle lagene hjemme og samtlige kampes streames på lofotposten.no.