Børge Ousland deltar på fotofestival i Lofoten

Tilbake: Børge Ousland kommer til LIFF. Her fra foredrag i Lofoten i 2011

Tilbake: Børge Ousland kommer til LIFF. Her fra foredrag i Lofoten i 2011

Artikkelen er over 3 år gammel

Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF) har alt polarhelten Ousland, skildringer av fiskeryrket og fotokunst i reklametårn i årets utgave.

DEL

Festivalen arrangeres for femte gang i år, og har program i Skrova og i Kabelvåg.

– Dette er femte gang fotografer av verdensklasse møter et engasjert publikum i Lofoten, og det er de visuelle historiene som står i fokus, skriver LIFF i en pressemelding.

Det hele åpner med utstillinger av amerikanske Corey Arnold og svenske Loulou d'Aki på Galleri Lille Kabelvåg 9. mars.

- Corey Arnold er en amerikansk fotograf og kommersiell fisker som har benyttet seg av den unike kombinasjonen til å skildre ett av verdens hardeste yrker fra innsiden, blant annet i Lofoten og Finnmark, melder festivalen.

Samme kveld er det offisiell åpning på Arbeidern. Fredag er blant annet den velkjente eventyreren og polarhelten Børge Ousland på programmet.

– Børge Ousland er ifølge National Geographic verdens mest erfarne nålevende polare oppdager, kanskje mer ukjent er det at han også er en formidabel fotograf og historieformidler, melder festivalen.

De to reklametårnene i Skrova som har blitt bygd om av Skrova Outdoor Photo Spot til å huse fotokunst av Heidi Wexelsen Goksøyr skal også åpnes under fotofestivalen.

Les også: – Mørketida skal lyses opp

Les også: LIFF samlet fotografer fra flere land til fotofest: – Overveldende

Les også: Mobilkunst på fotofestivalen

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken