Etterlengtet sol sørger nok for at flere tenker tanken på å komme seg ut på fjellet. Men, dersom man har planer om å ta seg en tur på det svært populære fjellet Reinebringen de kommende dagene, er dette ikke anbefalt.

– Vi fraråder folk til å gå der. Grunnen til det er at det er en betydelig snøskredfare, og vi frykter at folk kan bli tatt av skred, sier ordfører i Moskenes kommune, Lillian Rasmussen.

Noe annet enn å advare folk, har ikke kommunen myndighet til. Det vil si at de ikke kan stenge av fjellet fysisk.

– Vi har ikke lov til å binde folk fast! Det er utmark, så vi kan ikke stenge av fjellet. Så det blir opp til hver enkelt om de vil følge anbefalingene eller ikke. Jeg holdt på å si, har man livet kjært, så går man ikke opp der nå, sier Rasmussen.

Samtidig er ikke det pågående arbeidet med sherpatrapp helt ferdig. Dermed håper ordføreren at folk tar tiden til hjelp, før de bestiger Reinebringen.

– Vi satser på at sherpaene vil være tilbake i slutten av august, eller i starten av september. Da håper vi at folk respekter det, og heller venter med å ferdes i fjellet, sier hun.

Dermed var det ikke spesielt gledelig for Rasmussen å se at Family Sports Club arrangerer en familiekonkurranse, hvor man får poeng for å bestige diverse fjell. Et av disse er Reinebringen.

– Det syns jeg er trasig. Det kan være farlig, og det er ikke alle som er forsiktige nok.