Marit Haugen Sollied hos Frelsesarmeen i Lofoten sier til Lofotposten at man hvert år har brukt å stå med julegryta både på Sortland, Leknes og i Svolvær. Men i år har man ut fra smittevernhensyn fått nei til å stå på Sortland og Leknes.

– Men i Svolvær har Alti kjøpesenter akseptert at vi også i år kan stå i foajeen utenfor Coop Extra med «julegryta» vår, sier Marit.

Vippskonto

Både Knut og Marit Sollied og Linda Andorsen i Frelsesarmeen lokalt er veldig glad for at man får bruke Alti kjøpesenter, men sier at koronaåret har tvunget også Frelsesarmeen å tenke nytt, og derfor har man skaffet seg egen Vipps-konto lokalt, som er 78233.

– Til denne kontoen, som er den lokale avdelingen i Lofoten sin konto, kan både bedrifter og personer vippse bidrag. Man har delt slike bidrag inn i fem avdelinger, som er Julegryta, Gaver, Kollekt, kjøpe Krigsropet, Lotteriet og Annet. Dermed kan bidragsyter selv velge hva man vil at beløpet man vippser skal benyttes til.

Juletid

– Onsdag arrangerte vi julebord på Frelsesarmeen for inviterte, både par og enslige som ellers ville sitte ensomme i adventstida.

– Koronatiden begrenser også antall personer man kan ha inne samtidig til møter, samlinger og julebord, for også Frelsesarmeen følger smittevernreglene, sier Marit.

Hun viser til at man har hatt stor hjelp fra frimurerlosjens medlemmer i Lofoten til å stå vakt ved julegryta, og den hjelpen får man også i år ved Alti kjøpesenter.

Gaveutdeling

– Ellers bidrar vi mye til at trengende også i år får en julegavesjekk fra oss, og vi gir også pakker til noen. Faktisk deler Frelsesarmeens avdeling her ut gavesjekker for samlet 85.000 kroner i år, sier Marit og Knut Sollied og Linda Andorsen ved Frelsesarmeens avdeling lokalt til Lofotposten.