Fremskrittspartiets liv og lære

Eva Karin Busch.

Eva Karin Busch. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Frps topp-politiker raljerer i leserinnlegg over kommunens nylig vedtatte arealplan og karakteriserer planen som både det ene og det andre i negativ forstand. I tillegg til dette mistenkeliggjør han ordfører og 11 andre representanter fordi de var inhabile i behandlingen av samme arealplan i kommunestyret.

At Frp mener at planer er unødvendig er jo ikke noe nytt. Toppfiguren i Frp har stort sett stemt for at alle skal få lov til alt uavhengig av samfunnet for øvrig. Filosofien er visst: Er det til gavn for meg så er det til gavn for alle. Unntaket er eier av Tankholmen i Stamsund. Der var engasjementet mot tiltaket stort. Nok om det.

Tilbake til behandlingen av arealplanen. Administrasjonen tilrettela all behandling av arealplanen, også de 600 innspill som kom fra befolkningen. Områder og innspill ble delt i 3 kategorier: Grønn, gul og rød.

Grønne områder og innspill: Vedtas uten problem/diskusjon.

Gule områder og innspill: Kan vedtas men er ikke ønskelig fra administrasjonen. Der gikk vi på tvers av administrasjonen i enkelte tilfeller.

Rødt område og innspill: I strid med planer på fylkesnivå, statlig nivå og andre lokale negative forhold. (eks Nystad). Styringsgruppen, hvor alle parti var representert, diskuterte ikke de grønne områdene i særlig grad. Alle grønne områder ble i det vesentlige vedtatt slik de var foreslått fra administrasjonen.

Innspill fra ordførers familie var ett grønt område. Ordfører forlot møtet da styringsgruppen behandlet familiens innspill,(likeså når planen ble behandlet i formannskapet). Ingen tok til ordet for å gå mot administrasjonens innstilling på dette området, heller ikke Frps representant i styringsgruppen.

Ordfører og andre 11 representanter ble erklært inhabile i behandlingen av arealplanen i kommunestyret med bakgrunn i forslag som var fremmet i arealplanen. Den eneste som mente at alle var habile til å behandle sine egne forslag var topp-representanten fra Frp. Forstå det den som kan.

Det er beklagelig og uakseptabel at Frp i en politisk polemikk i en sak finner det opportunt å mistenkeliggjøre politiske kolleger/motstandere ved å antyde at andre partier og representanter driver med urent spill.

Hvorfor tok ikke Frp dette opp i kommunestyret da planen ble behandlet? Er det mangel på politisk gjennomslag som medfører slike useriøse og uakseptable angrep, man bare lurer.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags