Kald natt for ordføreren

Eivind Holst med datteren Kamilla inntar kveldsmaten ved bålet.

Eivind Holst med datteren Kamilla inntar kveldsmaten ved bålet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fire reinskinn, to liggeunderlag og tre soveposer varmet ordfører Eivind Holst og dattera som startet Friluftslivets år i Vågan.

DEL

Alle landets ordførere ble utfordret til å overnatte under åpen himmel for å starte Friluftslivets år. I Lofoten var det kun Eivind Holst som tok i mot utfordringa. Mandag kveld rigget han seg til i Kongstind alpinanlegg for å tilbringe natta ute. Med seg hadde han dattera Kamilla.

- Jeg syntes det hørtes artig ut, så jeg spurte om å få bli med, forteller 7.klassingen.

Med seg hadde de fire reinsdyrskinn fra Karianne Steen i Lofoten friluftsråd, to liggeunderlag, tre soveposer og fjellduker.

- Det blir kaldt, men vi skal ikke fryse, fastslo Holst ved 22-tida mandag kveld da sju minusgrader og kulingkast beit fra seg i alpinbakken.

- Vi valgte og overnatte her, for da kan jeg samtidig se etter snøkanonene. Det må gås runder hver natt i anlegget, og i natt er vi to stykker som deler på oppgaven, sier Holst som synes dugnadsgjengen gjør en kjempemessig innsats for anlegget.

Tirsdag morgen var det en godt fornøyd ordfører som tar telefonen:

- God morgen!

- Hva er kroppstemperaturen?

- 37,5! Det har vært ei fin natt.

- Hvor mange runder i bakken ble det?

- Det ble to turer, og cirka tre timers jobb i løpet av natta. Kamilla sov hele natten igjennom. Dette var en fin opplevelse, sier Holst som nå trekker på seg dressen igjen og er klar for mer ordinære ordførerutfordringer.

  • Lofotposten samler bilder fra Friluftslivets år. Send inn du også!

Les også: Ett år med friluftsliv

Les også: Ordførere utstyrt med GPS skal få folk ut på tur

Snøkanonene går for fullt i Kongstind. Ordføreren kombinerte dugnadsvakt med utfordringa om å overnatte ute for å kickstarte Friluftslivets år.

Snøkanonene går for fullt i Kongstind. Ordføreren kombinerte dugnadsvakt med utfordringa om å overnatte ute for å kickstarte Friluftslivets år. Foto:

Artikkeltags