Det er Friluftslivets år. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) har skrevet brev til alle ordførerne i landet og bedt dem å kåre kommunens beste sted for friluftsliv. Nå sendes ballen over til innbyggerne.

Alle har en favoritt

Anja Meland Rød er miljøansvarlig i Vestvågøy kommune. Hun elsker å tilbringe tid på yttersiden av Lofoten, men om hun skal velge ett favorittsted blir det Kyllingdalen ved Ballstad.

– Det er det stedet jeg oftest bruker, der går jeg tur og lufter hunden. Med skog og småvann er kanskje Kyllingdalen litt utypisk Lofoten, men det er et verdifullt sted som kan brukes av alle aldersgrupper, sier Rød som gleder seg til å se hvilke steder som vil bli heiet fram av innbyggerne i kåringen.

Klima- og miljøministeren har sagt at hun vil  besøke noen av stedene.

- Om alle kommunene i Lofoten klarer å komme fram til sine beste steder, har sjansen god for at vi får statsråden på besøk. Det kan være nyttig i mange sammenhenger å få vist fram hva som finnes i Lofoten og eventuelle behov vi har for videre utvikling, sier Meland Rød.

Lofoten høyt og lavt

– Lofoten forbindes med høye fjell som er ville og vakre, men det er kanskje de små perlene som blir brukt mest. Mange forbinder «friluftsliv» med å ha riktig turutstyr og drive med ekstreme aktiviteter, men friluftsliv hander jo bare om å være ute. Nå oppfordrer vi folk til å slå et slag for sitt favorittsted for å være ute, sier Rød.