Det er Friluftslivets år. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) har skrevet brev til alle ordførerne i landet og bedt dem å kåre kommunens beste sted for friluftsliv. Nå sendes ballen over til innbyggerne.

Nominer på Instagram

Fram til 15. august kan du nominere ditt favorittsted å være utendørs ved å laste opp bilde derfra på Instagram og merke det med #mittstedlofoten.

Etter 15. august vil de tre mest tagga stedene i hver kommune gå videre til finalen. Avstemningen skjer på lofotposten.no og til slutt står vi med seks utendørsfavoritter i lofotkommunene.

Hvor trives du best ute?

Miljøansvarlig Anja Meland Rød i Vestvågøy kommune tror ikke nødvendigvis det er de høyeste toppene som er de stedene folk bruker mest når de skal være ute. Selv elsker hun å tilbringe tid på yttersiden av Lofoten, men om hun skal velge ett favorittsted blir det Kyllingdalen ved Ballstad.

– Det er det stedet jeg oftest bruker, der går jeg tur og lufter hunden. Med skog og småvann er kanskje Kyllingdalen litt utypisk Lofoten, men det er et verdifullt sted som kan brukes av alle aldersgrupper, sier Rød som gleder seg til å se hvilke steder som vil bli heiet fram av innbyggerne i kåringen.

  • Tagg et bilde med #mittstedlofoten av ditt favorittsted. Hvis du vil tagge et bilde du allerede har lagt ut, rediger bildeteksten og legg inn taggen der. Om du kun føyer taggen på som en kommentar, vil bildet ikke dukke opp i bildesamlingen på lofotposten.no.
  • Du kan også laste opp bildet i bildesamlingen under hvis du ikke har Instagram-konto
  •  Bruk gjerne taggene #lofotenfriluft og #lpfriluft i tillegg!
  • Vi gjør oppmerksom på at Lofoten friluftsråd og Lofotposten vil dele bilder som er lagt ut
  • Kåringen varer til 15. august. Da vil de tre mest populære områdene i hver kommune gå videre til finalen som avgjøres ved ei avstemning i Lofotposten.