Stein Alsos er 52 år og jobber som tannlege ved «Alsos tannlege» i Svolvær. Han er for de fleste kjent som en moromann med glimt i øyet, men akkurat nårdet gjelder sitt nyeste prosjekt er han svært seriøs.
Ideen har ligget på lur lenge, men i år er han tydel ig på at prosjektet «Lofoten High Five» skal realiseres.
- Vi har sett at det populært med slike marsjer på tur, i Bodø har de noe tilsvarenede. Vi ønsker å ta det en dimensjon videre, sier Stein.
- «Lofoten high five» har vi kalt opplegget, hvor man ska l gå til fem fjelltopper på en dag. Vi prøver å lage et godt konsept i disse dager, og jobber samtidig med et annet opplegg hvor man går en tur til to topper. Da skiller vi bare lag etter de to første toppene. Vi ønsker at deltakerne skal ha en mulighet til å velge, at det er en mulighet for alle til å være med. Det er jo en tøff og slitsom tur, med utfordringer opp og ned. Vi skal høyt opp!

Les også: «Det er mange som går tur og kommer seg ut i frisk luft. Men det er viktig at man ikke forveksler slike turer med trening»

Starter på torget

Det er ikke mangel på engasjement hos Stein når han forteller, og han begynner å smile når han forteller om konseptet.

- Jeg har troa på at dette blir bra, sier han.
Tanken er at gjengen som skal på tur begynner på torget i Svolvær.

- Utenfor Lofotpostens lokaler selvfølgelig, legger Stein til. Det er en grunn til at gruppa begynner nettopp der.
- Derfra er det helt unikt, man ser jo alle toppene vi skal på! Håpet og målet på sikt er at det kan bli en slags folkefest på torget i området der vi starter, sier Alsos.

Les også: Etter dette besøket i Lofoten innser trønderne at de bor i feil fylke

Fantastiske turer

Etter og ha lagt torget bak seg, skal turgruppa opp til fem topper: Fløya, Tjeldbergtind, Blåtind, Tuva og Lille Kongstind.
- Hver av turene er fantastiske, sier Alsos.

- Å se utover Svolvær og havet er helt unikt, bare det å være så høyt oppe i lufta er fascinerende.
Han ser på «Svolvær high five» som et prøveprosjekt, men har store håp og mål med konseptet.
- Vi har fått så masse god respons så langt, og vi håp er på sikt at dette kan bli enda større. At det blir en turistattraksjon. Folk drar til Italia for å gå på ski 7 mil, så da kan vel folk også komme til Lofoten?

Spin off

Alsos er også opptatt av at lokalsamfunnet skal ha noe igjen for en slik attraksjon, som i år er planlagt siste helga i august.

- Vi må se større på det. Det vil være positivt for restauranter, sportsbutikker, hele næringslivet.
I styret er de for øyeblikket fem stykker som sammen jobb er for å realisere prosjektet. Blant annet er kona Gry Falch Olsen med, som er fast turpartner.
- Jeg er veldig glad i å gå tur og vi går mye sammen, sier Alsos.
- Jeg liker å bruke årstidene og naturen! Skape aktivitet, få folk ut i naturen, til å benytte seg av den og skape bedre helse.

Les også: TV2 flørtet i Lofotfjellene